Barcelona

Proposen un eix ferroviari que uneixi Algesires amb Escandinàvia

Ja són més de 150 les empreses i organismes públics que s'han adherit al projecte per promocionar un eix ferroviari que uneixi Escandinàvia amb Espanya, passant per la costa mediterrània. Aquest dimecres han presentat el projecte a Barcelona. Asseguren que permetrà estalviar molts diners i energia en el transport de mercaderies.

Actualitzat
Transportar una tercera part de les mercaderies per ferrocarril, el doble que en l'actualitat, és el que pretén l'associació empresarial europea Ferrmed. Aquesta millora en el transport es faria realitat amb una xarxa ferroviària que uneixi el Mediterrani oriental, des d'Algesires fins a Escandinàvia, passant per l'Europa central.

L'estudi per fer realitat aquest eix ferroviari, en què participen empreses, entitats i institucions europees, destaca els enormes beneficis d'aquest projecte. Per fer-lo realitat, s'hi haurien d'invertir 177.000 milions d'euros, però s'obtindrien més de mig bilió d'euros d'estalvi en temps i transport, energia i treball i contaminació atmosfèrica.

Des de la Cambra de Comerç de Barcelona, han reclamat un compromís decidit del govern espanyol amb aquest projecte. La proposta coincideix amb la revisió de les xarxes de transport que ha de fer la Unió Europea, i podria obtenir ajudes comunitàries sempre que els estats, que s'haurien de fer càrrec d'una part del cost, el considerin un projecte prioritari.

Anar al contingut