Un imprès de l'impost de successions i donacions
Un imprès de l'impost de successions i donacions
Barcelona

El tripartit vota dividit la reforma de l'impost de successions

Les posicions dels socis del govern sobre la reforma de l'impost de successions continuen distanciades. La divisió s'ha tornat a fer evident aquest dijous en la Comissió d'Economia del Parlament, on s'han votat per separat l'esmena pactada entre el PSC i ERC i l'esmena presentada per ICV-EUiA. La primera esmena, la de socialistes i republicans, ha comptat amb el suport d'aquests grups, l'abstenció del Grup Mixt i el rebuig de la resta. Mentrestant, l'esmena dels ecosocialistes només ha comptat amb els vots a favor d'aquest grup.

Actualitzat
Les esmenes dels socis del tripartit continuen encara vives per votar-se al ple del Parlament de la pròxima setmana. Fonts del govern asseguren que ara per ara no hi ha hagut avenços significatius en les negociacions i que de moment les postures continuen lluny.

La reforma pactada per socialistes i republicans s'aplicaria en tres fases. Entre el gener i el juliol del 2010, no pagarien l'impost les herències de menys de 100.000 euros. En el segon termini, fins al juliol del 2011, en quedarien exemptes les que no superin els 250.000. Finalment, a partir de la segona meitat del 2011, se n'eximirien les de menys de 400.000, que corresponen al 95% de les herències. Els ecosocialistes, per la seva banda, volen reduir aquesta xifra a la meitat.

Mentrestant, l'esmena de CiU, que preveu l'eliminació del tribut per a herències de fins a 600.000 euros entre cònjuges, de pares a fills o a l'inrevés i la del PPC, tampoc s'han aprovat. Sí que s'han aprovat, en canvi, les esmenes que havien presentat de forma conjunta els socis del govern i una d'ERC sobre hidrocarburs.

Anar al contingut