Barcelona

Obre a Barcelona el primer restaurant a les fosques amb cambrers cecs del sud d'Europa

Barcelona té el primer restaurant a les fosques del sud d'Europa. Aquesta proposta, que creix arreu del món, no és aliena a la ciutat ni al país, però fins ara mai cap restaurant s'havia proposat oferir tos els seus menjars sense llum. I això és el que fa Dans Le Noir, un nou espai on es poden degustar menges totalment a les fosques. A més, aquest restaurant té la peculiaritat que la meitat dels seus treballadors són cecs. Els invidents guien els clients i fan possible una proposta que proporciona una experiència nova alhora que ajuda a la integració.

Actualitzat
Obre a Barcelona el primer restaurant a les fosques del sud d'Europa, que ofereix un menú sorpresa als clients i que serveixen els cambrers invidents. El local, que es diu Dans le Noir, que significa "A les fosques", forma part de la cadena del mateix nom que té establiments a París, Londres i Moscou, i vol fer de cada àpat una experiència diferent.

El nou establiment permetrà fer un tastet de la seva oferta el 28 de desembre, però no obrirà completament fins al 31 de desembre, quan volen fer una festa de Cap d'Any diferent. El restaurant obrirà totes les nits de la setmana i espera acollir uns 25.000 comensals l'any.

Dels setze cambrers del restaurant, nou són invidents. Durant els àpats aquests cambrers es converteixen en els guies dels clients. Tal com ha explicat la directora del restaurant, Maite Sutto, a Catalunya Informació, a les fosques la persona que necessita ajuda canvia completament, ja no és l'invident sinó la persona que hi veu. D'aquesta manera també suposa un exercici de tolerància i sensibilització cap a aquest col·lectiu.

L'establiment vol convertir-se en un centre cultural i d'esdeveniments. A més, espera acollir un bon nombre de cites a cegues i proposarà "descobriments sorpreses" i "tasts a cegues" de vins i formatges.
Anar al contingut