Madrid

Caja Madrid paralitza l'expedient a Díaz Ferrán mentre negocia una sortida

Caja Madrid ha paralitzat l'expedient contra el màxim responsable de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, mentre negocia "in extremis" una sortida per al crèdit de 26,5 milions d'euros que no ha pagat a l'entitat juntament al seu soci Gonzalo Pascual, amb qui controla el grup Marsans. Segons fonts del consell d'administració, tant l'entitat financera com el mateix Pascual, que s'encarrega de les negociacions, han rebutjat per ara les diferents propostes d'aportació de garanties.

Actualitzat
En concret, Díaz Ferrán i Pascual havia proposat aportar uns terrenys a la Riviera Maia (Mèxic), amb un valor d'uns 14 milions d'euros, que no van ser acceptats per Caja Madrid. Després d'això, van plantejar posar com a garantia la concessió del transport interurbà d'Alcalá de Henares, capaç de generar uns ingressos d'entre 2 i 3 milions d'euros anuals. Aquesta opció va ser ben acollida per l'entitat que presideix Miguel Blesa, encara que la seva intenció que la concessió fos inclosa en una societat amb accions empenyorades a favor de la caixa va ser descartada pels dos empresaris.

Al seu torn, Díaz Ferrán i Pascual també s'han negat a aportar garanties reals dels seus patrimonis personals, cosa que dificulta la recerca d'una solució, segons les fonts consultades, que han mostrat el malestar de Caja Madrid per la situació creada, que podria derivar en l'expulsió del president de la CEOE del consell d'administració de l'entitat.

El crèdit que van contraure els propietaris de Marsans estava "teòricament renovat" des del mes de novembre, quan Caja Madrid va descobrir que no es complia la clàusula que no estiguessin empenyorades les accions de la companyia Marsans, propietat de Díaz Ferrán i el seu soci Gonzalo Pascual. En concret, es va comprovar que aquests títols estaven pignorats a través de dues operacions, una al febrer i una altra al juny d'aquest any, a favor d'un préstec en Banesto que ronda els 96,5 milions d'euros.
Anar al contingut