Aarhus

Acusat d'intent d'assassinat l'home que ha atacat el dibuixant de les caricatures de Mahoma

La policia danesa ha detingut aquest divendres a la nit un home de 28 anys quan volia assaltar la casa de l'autor que va fer la polèmica caricatura de Mahoma que va indignar el món musulmà l'any 2005 en ser considerada una ofensa. El detingut, d'origen somali, l'han enxampat "in fraganti" amb una destral i un ganivet a la mà. La policia li ha disparat dos trets per reduir-lo i ara l'acusa de temptativa d'assassinat. Sembla que l'atacant té vincles amb un moviment islàmic somali i amb Al-Qaeda de l'Àfrica Oriental, i feia uns mesos que la policia li seguia les passes.

Actualitzat
La policia danesa ha detingut un home quan intentava entrar a casa del dibuixant del rotatiu "Jyllas Posten" Kurt Westergaard, a Aarhus, a l'oest de Dinamarca. Aquest diari va publicar unes caricatures del profeta Mahoma dibuixades per Westergaard el setembre del 2005, que van provocar una onada de protestes en diversos països de religió musulmana.

Quan el caricaturista, de 75 anys, s'ha adonat que l'agressor havia trencat una finestra de casa seva, ell i la seva néta de cinc anys s'han refugiat en un bany que el dibuixant ha convertit en una habitació de seguretat i des d'allà ha avisat la policia, que ha arribat en uns minuts.

La policia ha informat que l'home, de 28 anys i ascendència somali, portava una destral i un ganivet i s'ha enfrontat amb els agents, que han disparat contra l'agressor per reduir-lo i l'han detingut. L'assaltant, que ha resultat ferit a la mà esquerra i el genoll dret, serà processat per intent d'assassinat i encara s'investiga si ha actuat sol.

Westergaard rep amenaces des de la publicació de les caricatures, que van desencadenar una onada de protestes en diferents països islàmics que van provocar més d'un centenar de morts.
Anar al contingut