Futbol internacional

Metrallen l'autobús del Togo a la frontera entre el Congo i Angola i maten el conductor, el segon entrenador i el cap de premsa

L'autocar de la selecció de futbol del Togo ha rebut un atac aquest divendres a la tarda quan travessava la frontera entre el Congo i Angola. El conductor del vehicle ha mort de manera immediata i hores després també han perdut la vida el segon entrenador i el cap de premsa, que estaven ferits de bala. A més, el porter Kodjovi Obilale està ferit greu. Uns assaltants sense identificar han disparat amb metralladores contra l'autocar. L'atac ha passat a la regió de Cabinda, que demana la seva independència respecte a Angola. El Togo ja ha anunciat que es retira de la Copa d'Àfrica.

Actualitzat
L'assalt ha posat en dubte les mesures de seguretat a Angola i molts clubs europeus pateixen per la integritat dels seus jugadors. Entre altres, a la Copa d'Àfrica hi ha els blaugranes Touré i Keita i l'espanyolista Kameni. L'autocar del Togo anava escortat per cotxes de la policia però això no ha evitat el tràgic atac, que ha durat uns vint minuts.

El Togo ja ha anunciat que es retira del torneig i espera un avió per sortir del país.

El torneig continuarà endavant

La Confederació Africana de Futbol (CAF) ha condemnat l'atac "amb la màxima vehemència possible" i ha assegurat que el torneig es disputarà com estava previst. Després de reunir-se d'urgència, els dirigents del futbol africà han mostrat la seva preocupació pels fets i han ofert la seva "solidaritat sense fissures" a la delegació del Togo. Aquesta tarda també hi haurà una reunió entre el primer ministre d'Angola, Fernando Piedade Diaz, i el president de la CAF, el camerunès Issa Hayatou, per prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat de totes les seleccions presents al país.

La FIFA i Blatter expressen el seu rebuig

Per la seva banda, la FIFA ha distribuït un comunicat en el qual assegura que tant l'organisme com el seu president, Joseph Blatter, estan "profundament commoguts" per l'atac contra la selecció del Togo. La FIFA també diu que manté el contacte permanent amb la CAF i amb Issa Hayatou, i que espera tenir aviat "un informe complet de la situació".

La Premier demana el retorn dels futbolistes


Els clubs de la Premier League han demanat el retorn immediat dels futbolistes africans que estan concentrats per disputar la Copa d'Àfrica. La preocupació és molt gran arran de l'atac patit per la selecció del Togo. L'entrenador del Hull City, Phil Brown, ha demanat el retorn dels seus jugadors Seyi Olofinjana i Daniel Cousin, mentre que el tècnic de l'Aston Villa, Martin O'Neill, s'alegra que Moustapha Salifou no hagi estat ferit però assegura que el jugador es troba en estat de xoc.

A més, el Manchester City ha publicat a la seva pàgina web que el davanter Emmanuel Adebayor tornarà aviat a Anglaterra i que li donarà "tot el temps que calgui" per recuperar-se de la traumàtica experiència.
Anar al contingut