Pequín

L'atac sofert per Google a Xina podria haver estat comès pels seus treballadors

L'atac sofert pel cercador nord-americà Google a mitjans del desembre passat i que va afectar una trentena d'empreses podria ser obra dels seus treballadors de l'oficina de Pequín, segons mitjans de comunicació xinesos. Després d'aquest ciberatac, Google va anunciar que s'estava plantejant abandonar el mercat xinès i va acusar el govern de la Xina de ser el responsable de la inseguretat informàtica del país.

Actualitzat
Els mitjans xinesos afirmen que després dels atacs alguns dels empleats de l'empresa a la seu de Pequín han vist restringit el seu accés a la xarxa corporativa interna, a més, Google ha anunciat que ha donat un dia de vacances als seus empleats per poder millorar el sistema de seguretat, tot i que ha desmentit que aquesta mesura tingui res a veure amb les sospites que recauen sobre els seus treballadors.

Si es confirmés que treballadors de Google són els responsables de l'atac informàtic, la companyia nord-americana es trobaria en una situació molt complicada davant el govern dels Estats Units, que havien anunciat que presentarien una queixa formal davant el govern xinès, cosa que ha generat un problema diplomàtic important.


Anar al contingut