Barcelona

Interior va entregar als agents rurals les trucades que van permetre la detenció dels suposats piròmans d'Horta

El Departament d'Interior diu que sí que va entregar als agents rurals que investigaven l'incendi d'Horta de Sant Joan el llistat de trucades al 112 que va permetre localitzar els presumptes piròmans, segons Catalunya Ràdio. Els membres del cos afiliats a CCOO asseguraven, en canvi, que no l'havien rebut i que, per això, no havien pogut anar més enllà de la hipòtesi del llamp.

Actualitzat
La Conselleria d'Interior va facilitar als agents rurals el llistat de trucades del servei d'emergències 112 sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan l'endemà que el demanessin. Això, que es desprèn del sumari al qual ha accedit Catalunya Ràdio, contradiu les denúncies dels agents rurals afiliats a CCOO, que mantenen que no tenien aquesta informació.

El llistat complet de les trucades al 112 no va arribar amb la mateixa celeritat a mans de la jutge que porta el cas, que el va requerir fins a dues vegades. La conselleria va trigar 8 dies a facilitar-l'hi. Va ser el 7 d'agost quan finalment va rebre el llistat de totes les trucades rebudes al 112 des de les 4 de la tarda fins a les 10 del vespre del dia que va començar el foc. Els Mossos van aconseguir localitzar el sospitós a partir d'aquest llistat.

El GPS anava bé


Interior també desmenteix que els GPS dels bombers morts tinguessin cap problema. En el sumari del cas, consta que l'aparell d'una de les víctimes no funcionava correctament, però, segons el secretari general d'Interior, Joan Boada, no era així.

En canvi, el sergent que va liderar la recerca de les víctimes va declarar als Mossos que s'havia perdut el senyal d'un dels GPS.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut