Pequín

Una imitació del YouTube aconsegueix saltar-se la censura a la Xina

30/01/2010 - 09.17h.

A la Xina, el portal YouTubecn, una imitació pirata del popular YouTube, ha permès als internautes xinesos veure continguts fins ara inaccessibles. Així, els xinesos han pogut veure a la xarxa informacions relacionades amb el Tibet, un fet fins ara inèdit. Les autoritats xineses, però, ja han bloquejat alguns dels elements del nou portal. Actualment, a la Xina no es pot accedir a sistemes de la xarxa social com el Facebook o el YouTube.

Els internautes xinesos han pres part a la seva manera en la disputa sobre la censura al país creant còpies pirata dels portals Google i YouTube. El cercador Goojje.com és una versió limitada de la pàgina que ofereix l'empresa nord-americana. En canvi, el YouTubecn.com, que es diu d'aquesta manera, ofereix en bona part els mateixos continguts que l'original.

El YouTube és una pàgina completament prohibida a la Xina, però els internautes han pogut accedir aquests dies, a partir de la seva germana bessona, a continguts vetats a la República Popular, com ara entrevistes al dalai-lama o manifestacions en favor de la llibertat del Tibet. Això, però, fins que les autoritats xineses han començat a bloquejar l'accés a alguns dels seus elements.

Google sí que es pot consultar a la Xina, però l'empresa nord-americana va decidir autocensurar els continguts sensibles quan es va instal·lar al país, fins que aquest dia 13 va amenaçar de tancar la versió xinesa del cercador després que va denunciar atacs de pirates informàtics.


PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots