Girona

Cau una xarxa de proxenetes que explotava 150 dones a l'Alt Empordà

La policia ha desarticulat a l'Alt Empordà una xarxa internacional dedicada a l'explotació sexual. La majoria de les víctimes eren ciutadanes de l'Europa de l'Est. En l'operació s'han detingut vuit persones. Quatre han quedat en presó acusades de proxenetisme i associació il·lícita. Les víctimes eren captades al seu país d'origen sota una suposada oferta de feina en el sector de l'hostaleria, que resultava ser falsa.

Actualitzat
Un dels copropietaris d'un dels locals on s'exercia la prostitució, de nacionalitat francesa, se'l considera el cap d'aquesta xarxa d'explotació sexual. El van detenir a l'aeroport de Girona quan intentava fugir al Marroc amb una important quantitat de diners. En aquest moment, hi ha quatre persones a la presó i la resta en llibertat amb càrrecs pels delictes d'associació il·lícita i proxenetisme. Un cambrer d'un dels clubs, a més, el van detenir per tràfic de drogues.

Una vegada més es repeteix la mateixa història: les noies venien enganyades amb una promesa de feina i, un cop aquí, els proxenetes els retiraven la documentació i les obligaven a prostituir-se per pagar un suposat deute que havien contret amb ells. La policia creu que només aquest últim any aquesta xarxa pot haver explotat més de 150 dones i que les han tingudes en situacions extremes; per exemple, no podien menjar res fins que acabessin la jornada.

Anar al contingut