Dubai

Dubai fa públiques les imatges del comando que va assassinar un líder palestí de Hamas

La policia de Dubai ha fet públiques les imatges del presumpte comando israelià que va assassinar un líder palestí de Hamas en un hotel de l'emirat el 19 de gener. La víctima era Mahmud Al-Mabhouh, un excomandament de l'ala militar de Hamas i fundador de les brigades Izz ad-Din al-Qassam. La policia també han facilitat els noms amb que els membres del comando van arribar a Dubai. I resulta que són noms autèntics, de ciutadans israelians normals i corrents. Algú, suposadament, els va suplantar la seva identitat. Tots aquests elements fan creure que el crim podria haver estat obra dels serveis secrets israelians, el Mossad.

Actualitzat
El vídeo fet públic per la policia de Dubai dura 27 minuts, no té so i està confegit amb imatges provinents de càmeres de seguretat de l'aeroport i de l'hotel on van passar els fets.

Les imatges mostren com els onze agents van arribar a l'aeroport de Dubai per separat. Dos vigilaven de prop l'objectiu, Mahmud al-Mabhouh, quan era a la recepció de l'hotel. Els assassins es van disfressar, sabent que les càmeres del gran germà els estaven gravant. El dirigent de Hamas va ser seguit per dos membres del grup fins a la seva habitació. Més tard se'ls veu sortir, després d'haver-lo mort. Tots tenien passaports europeus, la majoria britànics. Probablement, robats. 




Els fets coincideixen amb una sèrie de crims a la zona que no s'han pogut aclarir. Només quan els assassins són agafats "in fraganti" se'n poden saber els detalls. Com va passar l'any 97, quan dos agents del Mossad van ser detinguts a Jordània després d'intentar matar un líder de Hamas injectant-li verí. El govern de Jordània va exigir a Israel que els entregués l'antídot, cosa que es va fer ràpidament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut