El testimoni de l'exinterventora de Santa Coloma, a TV3

L'exinterventora de Santa Coloma de Gramenet denuncia pressions i irregularitats del govern de Bartomeu Muñoz

Durant els últims quatre anys va ser interventora interina de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Dijous passat, el govern municipal li va comunicar que ja no ho era. Des del seu càrrec coneixia molt bé el que passava a dins de l'Ajuntament. És diu Maite Carol i ha parlat en exclusiva a TV3. En l'entrevista, denuncia les pressions de l'exalcalde socialista, Bartomeu Muñoz, implicat en el "cas Pretòria", i lamenta que l'actual equip no li hagi fet costat. Durant anys, Carol va fer informes en què alertava que algunes de les inversions que feien l'Ajuntament i l'empresa Gramepark no eren viables. No hi trobava il·legalitats, però no s'explicava per què tiraven endavant. Ho va entendre el dia que es va destapar el "cas Pretòria".

Actualitzat
27 d'octubre del 2009. La Guàrdia Civil entra a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per ordre de l'Audiència Nacional. Abans de començar l'escorcoll, busquen la interventora municipal.

"Quan entra la Guàrdia Civil, em busquen i em diuen: 'Maite, s'han acabat les pressions.'"

Maite Carol feia dos anys que redactava informes negatius a projectes liderats per l'alcalde Bartomeu Muñoz. El jutge Garzón en tenia coneixement per les converses telefòniques interceptades als imputats del "cas Pretòria". Eren informes negatius sobre la requalificació dels terrenys de Cúbics, pels dubtes sobre a qui beneficiaven, si l'Ajuntament o els promotors privats; sobre les adjudicacions que feia Gramepark, per exemple, l'edifici de la plaça Olimp; i també sobre crèdits que el consistori donava a Gramepark.

"Pensava que la meva feina no servia per res, però al final... sí, li ha servit al jutge Garzón per acabar de completar els seus indicis de comissió de delictes."

Maite Carol, que ha parlat en exclusiva a TV3, denuncia que els informes que feia eren sistemàticament ignorats. Des de divendres, ja no treballa a l'Ajuntament. "No em podien mantenir, era visceral. Veure'm era recordar a l'actual equip de govern que havia aprovat coses amb informes negatius d'intervenció (...) L'alcalde no els feia cas i ho deia a tothom de l'equip de govern, i l'alcaldessa actual hi era present."

No pot parlar del "cas Pretòria" -el secret del sumari encara està vigent. Però no s'està de fer una reflexió sobre l'empresa municipal Gramepark, ara intervinguda judicialment: "Gramepark no tenia futur fent servir els mecanismes ordinaris."

I, ja des de fora de l'Ajuntament, Maite Carol afirma que s'ha perdut una bona ocasió per fer net.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut