Esquí de muntanya

Kilian Jornet guanya la plata en cursa individual als Mundials d'esquí de muntanya

El català Kilian Jornet ha guanyat la segona medalla al Campionat del Món d'esquí de muntanya. S'ha penjat la plata en la prova de cursa individual, una prova que s'ha endut el suís Florent Troillet. És la segona medalla de l'esquiador de la Cerdanya després de l'or guanyat a la cursa vertical. De la resta de catalans, cal destacar Gemma Arró, que ha estat sisena a la prova femenina, i Marc Pinsach, novè en homes.

Actualitzat
Andorra s'ha convertit per primera vegada en la història en la capital mundial de l'esquí de muntanya. Més de 400 atletes procedents de 30 països diferents s'han desplaçat al país dels Pirineus per participar en els Campionats del Món d'aquesta modalitat, que van començar dilluns i que s'acabaran aquest dissabte, 6 de març.

Fins ara s'han disputat dues proves, la cronoescalada i la cursa individual sènior, i el català Kilian Jornet ha pujat al podi en totes dues. En la cursa de dilluns, disputada al Tarter, va aconseguir marcar el millor temps i revalidar així el títol de campió del món de cronoescalada. L'atleta ceretà, que sortia d'un fort refredat, va completar el recorregut amb 39 minuts i 30 segons. Darrere seu van acabar l'italià Dennis Brunod i el francès Florent Perrier. L'organització va destacar l'explosivitat i l'altíssim nivell de la prova, en què per primera vegada a la història dos corredors van completar el traçat en menys de 40 minuts.

En categoria femenina, l'or va ser per a la italiana Roberta Pedranzini, i la plata i el bronze, per a la francesa Laetitia Roux i la italiana Francesca Martinelli, respectivament. La catalana Mireia Miró va quedar fora del podi per només 20 segons, i l'andorrana Sophie Dusautoir va arribar cinquena i va fer el millor temps de tota la seva història.

Aquest dimecres, la forta nevada que ha caigut a Grau Roig ha obligat l'organització a refer el traçat de la prova reina, la cursa individual sènior. El nou recorregut, molt tècnic i amb unes condicions magnífiques que els corredors no s'esperaven, ha deixat Kilian Jornet a només 5 segons de la medalla d'or. El vencedor ha estat el principal rival de Jornet a la Copa del Món, el suís Florent Troillet. Tots dos han anat molt igualats durant l'hora i mitja de cursa, però Troillet ha aconseguit desmarcar-se en l'última baixada. La sorpresa ha estat el tercer lloc del francès Didier Blanc, que ha deixat l'equip italià fora del podi.

L'or femení ha estat per a la francesa Laetitia Roux, que ha destronat la italiana Roberta Pedranzini i ha demostrat que s'ha preparat a consciència per aquests Mundials. La catalana Mireia Miró ha abandonat la cursa, mentre que la primera millor posició dels andorrans i catalans l'ha fet Sophie Dusautoir, que ha repetit la cinquena posició. Els Campionats del Món seguiran divendres a Arcalís, amb la prova per equips, i acabaran al Tarter, on dissabte es disputarà la cursa de relleus.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut