Bagdad

Almenys 9 morts en dos atacs a prop de col·legis electorals a Bagdad

Almenys nou persones han mort i una trentena més han resultat ferides a l'Iraq en dos atacs a prop de col·legis electorals a Bagdad. Un artefacte explosiu ha fet cinc morts després de detonar a prop d'un col·legi electoral al barri d'Al Huriya, al nord-oest de la capital iraquiana, segons han informat fonts policials. Poc després una altra explosió ha fet quatre morts i ha afectat el barri de Bab al-Muazam, al centre. L'atac arriba dies abans de les eleccions iraquianes que se celebraran aquest diumenge a tot el país, i ha coincidit amb la votació especial anticipada per als soldats, policies, presos i malalts.

Actualitzat
Els dos atacs mortals a Bagdad arriben el mateix dia que uns 850.000 iraquians, entre militars, policies, presos i malalts d'hospitals, voten avui a l'Iraq en un avanç de les eleccions que es fan diumenge al país. La gran majoria dels electors són membres de les forces de l'ordre, que conformen el dispositiu de seguretat desplegat en prevenció d'atemptats. Les autoritats han avançat la votació de tots els agents per extremar la vigilància el dia dels comicis.

Un triple atemptat amb bomba va matar ahir 33 persones i en va ferir una cinquantena a la ciutat de Baquba, capital de la província de Diyala. En aquest territori veí de Bagdad hi ha una forta implantació de la insurgència sunnita i els seguidors d'Al-Qaida.

Prop de 19 milions d'iraquians estan convocats diumenge a les urnes en les segones eleccions legislatives que es fan al país àrab des de l'expulsió de Saddam Hussein.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut