Bagdad

Doble atemptat a la ciutat iraquiana de Fallujah amb set morts i una trentena de ferits

Un kamikaze amb un cinturó d'explosius ha aparcat un cotxe bomba a prop d'un control de l'exèrcit i després s'ha immolat enmig d'un grup de jornalers. El vehicle ha esclatat poc després. La majoria de les víctimes són civils.

Actualitzat
Set persones han mort i 29 han quedat ferides en un atemptat doble a la ciutat iraquiana de Fallujah, a l'oest de Bagdad. Segons la policia, un kamikaze amb un cinturó d'explosius ha aparcat un cotxe bomba a prop d'un control de l'exèrcit i després s'ha immolat enmig d'un grup de jornalers. El vehicle ha esclatat poc després.

La població de Fallujah està situada a la província d'al Anbar, a l'oest de l'Iraq. Aquesta regió viu en una calma relativa des de l'any 2006, quan els caps sunnites van girar l'esquena a la insurgència que tenia lligams amb Al-Qaida.

El doble atac té lloc una setmana després de les segones eleccions legislatives de l'era post-Saddam. Són els comicis que decidiran el govern que afrontarà la retirada militar dels Estats Units l'any que ve. Ara per ara, l'escrutini confirma les estimacions d'una victòria del primer ministre, Nuri al-Maliki, a les províncies de majoria xiïta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut