Pozuelo de Alarcón

L'institut de Pozuelo de Alarcón manté la prohibició del vel islàmic a classe

L'institut Camilo José Cela de Pozuelo de Alarcón, a Madrid, es ratifica en la decisió de prohibir l'ús del vel islàmic a classe. El consell escolar ha decidit mantenir l'article del reglament del centre que prohibeix l'ús de qualsevol complement que tapi el cap mentre s'és a classe. En virtut d'aquest article, l'institut va apartar de les classes una alumna que va decidir posar-se el mocador. Aquest dimarts, cinc noies més han anat a l'institut amb el "hijab", el vel islàmic al cap, en solidaritat amb la seva companya.

Actualitzat
La setmana passada l'institut va expulsar l'alumna, la Najwa, emparant-se en el reglament intern del centre, que ha defensat després de la polèmica. "El consell escolar de l'IES ha decidit mantenir el reglament de règim interior sense modificar", segons ha informat el director del centre.
 
Ara la Consellera d'Educació de la Comunitat de Madrid haurà de buscar un altre centre que permeti a la menor anar a classe amb el vel, segons fonts del departament. El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, s'ha mostrat partidari de readmetre a classe la menor perquè, segons ha observat, el dret a l'educació està per sobre de tot.

El pare de la noia ha assegurat que la seva filla necessita ajuda psicològica per la pressió que ha viscut els últims dies. 

A Catalunya, el Departament d'Educació dóna llibertat sobre la indumentària sempre que l'alumne pugui ser identificat amb facilitat, garanteixi les normes higièniques i no es posi en perill la seguretat de l'alumne i dels seus companys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut