Bangkok

El govern de Tailàndia declara l'estat d'emergència en cinc províncies més

El govern tailandès ha ampliat l'estat d'emergència en cinc províncies més de la regió nord-est del país, on tenen el seu bastió els opositors. D'altra banda, el govern ha donat un ultimàtum als "camises vermelles". Han de marxar aquest dilluns a la tarda, com a molt tard, de la zona que tenen ocupada a Bangkok. L'oposició estaria disposada a negociar amb la mediació de les Nacions Unides si les tropes es retiren, però aquesta és una opció que el govern de Tailàndia ha descartat. Ara mateix, a Tailàndia hi ha cinc províncies més en estat d'emergència. En total, en són 17. De moment, però, el govern ha fet marxa enrere en la seva decisió d'imposar-hi el toc de queda perquè temen que tingui un impacte advers.

Actualitzat
Barricades amb pneumàtics i bambú bloquegen l'accés al campament dels "camises vermelles", un espai de tres quilòmetres quadrats al centre de Bangkok. Aquí, des de fa gairebé dos mesos milers de persones, la majoria habitants de les zones rurals més pobres, protesten per exigir la dimissió del primer ministre, Abhisit Vejjajiva.

Hi ha moltes dones, nens i gent gran. A tots, el govern els ha donat un ultimàtum: tenen fins avui, dilluns, a la tarda per abandonar la zona voluntàriament. Si ho fan, no se'ls acusarà d'infringir la llei; si resisteixen, se'ls acabarà traient per la força. Els líders dels opositors han donat llibertat als manifestants per quedar-se o marxar. Ja fa dies que el menjar i la beguda escassegen pel setge dels militars, però no estan disposats a abandonar.

L'exèrcit ha pres posicions al voltant del campament, els accessos estan bloquejats i l'indret s'ha declarat zona de foc real. Des de les barricades responen amb bales i boles de goma als atacs dels "camises vermelles", que utilitzen com a armes còctels Molotov i tiradors amb petards. Les víctimes, la majoria civils, s'acosten a la trentena i els ferits superen els 200.

El govern ha estudiat imposar-hi el toc de queda, però ha acabat descartant-ho. Temen que el remei sigui pitjor que la malaltia. El que sí que ha fet és ampliar l'estat d'emergència en cinc províncies més.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut