Barcelona

El Parlament crearà una comissió d'investigació per saber si CDC es va finançar de forma irregular a través del Palau

El Parlament de Catalunya crearà una comissió d'investigació per saber si Convergència Democràtica de Catalunya es va finançar de manera irregular a través del Palau de la Música. La comissió tira endavant perquè el PSC s'ha afegit a última hora a la proposta que plantejava ICV. A més dels ecosocialistes, ERC, el PP i Ciutadans també havien demanat una comissió parlamentària per aclarir aquest cas però la mesura necessitava el suport del PSC per prosperar.

Actualitzat
El portaveu parlamentari i viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut que el seu partit tenia "reticències" per sumar-se a la proposta de creació d'aquesta comissió però ha basat el suport del grup socialista en dos arguments. En primer lloc, segons Iceta, CiU hauria d'haver donat més explicacions sobre els seus comptes i els possibles lligams amb Fèlix Millet i el Palau de la Música. En segon lloc, ha assenyalat Iceta, tot i que aquest és un cas que està en mans de la justícia, el debat també està en l'opinió pública.

Precisament, el mateix Miquel Iceta, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", dubtava aquest dilluns de la utilitat de crear una comissió parlamentària sobre un cas que està en estudi per part de la justícia i, a més a més, assenyalava que quedava poc temps de feina al Parlament abans que s'acabés el període de sessions.

Dos mesos de feina

La comissió d'investigació està previst que es creï al juny i disposarà de dos mesos per presentar les seves conclusions, ja que el període de sessions s'acaba al juliol i llavors s'hauran de convocar eleccions.

La comissió parlamentària per aclarir aquest cas es crea a petició d'ICV i compta amb el suport d'ERC, el PP i Ciutadans. Segons el reglament parlamentari, és necessari que tres formacions en facin la petició, però hi ha un límit d'una proposta vinculant per any i el PP ja l'havia exhaurit en el cas de l'incendi d'Horta. A més, el Grup Mixt, on es troba Ciutadans, no compta. Per això, sense el PSC la comissió parlamentària no s'hauria creat.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut