Girona

La fira De Tot Cat reuneix a Girona productes i empreses etiquetats en català

Poliol i menta, crema de cacau, tònica catalana i preservatius amb l'eslògan "Trempa amb seny". Són només alguns dels productes que es poden trobat a De Tot Cat, una fira que reuneix a Girona empreses que parlen en català. La mostra pretén promoure els productes i serveis que incorporen la llengua del país en un espai on encara no és habitual: les etiquetes i les instruccions. Tot i les dificultats, els organitzadors han aconseguit omplir un pis de mostra amb productes en llengua catalana.

Actualitzat
La primera edició de la fira De Tot Cat reuneix fins a una setantena d'empreses que utilitzen el català en els seus productes. Des de nines que canten en català, passant per rellotges amb l'hora catalana, i fins i tot preservatius etiquetats en català. El gerent de l'empresa Puck, que distribueix els preservatius suecs RFSU, Erik Wirdheim, explica que amb aquest gest han volgut potenciar el mercat català. La mostra pretén promoure els productes i serveis que incorporen la llengua catalana.

Per la seva banda, els estands de les institucions presents mostren les diverses iniciatives per promoure l'ús del català en tots els àmbits i difondre les activitats que es desenvolupen. És el cas, per exemple, de la secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat, que mostra en un estand els mòbils que tenen incorporat en el seu menú la llengua catalana. Actualment més d'un centenar de mòbils ja "parlen" en català.

A la fira hi ha un pis de mostra on es poden trobar els productes d'ús diari en la llengua del país. Hi ha menta poliol, crema de cacau i rotlles de baietes, entre d'altres. De Tot Cat compta també amb diverses activitats, des de conferències fins a tallers de karaoke en català o actuacions musicals. A més, es pot veure un documental on s'explica que a principis de segle XX el català era la llengua habitual a les botigues.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut