Mataró

Assalten un col·legi electoral de les consultes sobiranistes a Mataró

Dues persones de mitjana edat han assaltat l'escola Camí del Cros de Mataró durant la celebració de la consulta sobiranista. Els fets han passat a dos quarts de tres de la tarda i, segons els membres de la plataforma Mataró Decideix que eren al col·legi electoral, aquests individus haurien llançat per terra totes les paperetes del vot secret. El cap de sala d'aquest col·legi electoral, Joan Calçapeu, ha explicat que els homes "semblaven sortits d'una revista" i tenien un aspecte semblant al personatge de ficció Torrente. Una altra de les integrants de la mesa, Montse Bover, explica que l'han insultat i l'han amenaçat, però no s'ha produït cap agressió física.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al lloc dels fets, però quan hi han arribat ja no hi havia cap dels assaltants. Segons testimonis presencials, l'atac s'ha produït perquè els assaltants no volien que es promogués una consulta sobre la independència "a l'escola dels seus fills".

La Falange, contra l'Església

Al llarg de la jornada electoral, representants de la Falange també han mostrat el seu desacord amb la celebració de la consulta sobre la independència a Mataró. Dues persones han repartit fullets pels volts de la plaça de Santa Anna de Mataró criticant que el rector de la parròquia de Sant Josep hagi cedit un local com a col·legi electoral.

Segons l'escrit de la Falange, lamenten que l'Església abandoni la seva "imparcialitat" i que aposti per una opció política que "divideix i enfronta els ciutadans". Des de la Falange no entenen ni accepten que "l'Església deixi de ser la mare de tots".
Anar al contingut