Les emblemàtiques cases blanques dibuixen la fisonomia de Cadaqués, a l'Alt Empordà. (Foto: Flickr/zkvrev)
Vista de Cadaqués, amb les seves emblemàtiques cases blanques. (Foto: Flickr/zkvrev)
Cadaqués

Una empresa xinesa vol construir una ciutat de vacances a la Xina inspirada en Cadaqués

Cadaqués a la Xina. Aquesta és la idea d'un grup d'empresaris xinesos que vol construir una ciutat de vacances a la badia de Xiamen, al sud-est del país, amb el nom i les característiques arquitectòniques de la població de l'Alt Empordà. Dilluns, els empresaris visiten el municipi per veure'n la fisonomia i les tradicions.

Actualitzat
El projecte que tenen en ment el grup d'empresaris xinesos és el de construir un complex turístic inspirat en l'estil arquitectònic mediterrani, i concretament en la vila de Cadaqués. Tot i no conèixer encara els detalls del projecte, l'alcalde de la població, Joan Borrell, ha destacat la satisfacció que el municipi tingui una projecció mundial. L'Ajuntament rebrà aquest dilluns la delegació d'empresaris xinesos, i els acompanyarà en una ruta turística per la població perquè la puguin conèixer de primera mà. També està previst que signin un conveni de cooperació artística i cultural amb el consistori.

Els empresaris volen ubicar el complex turístic inspirat en les emblemàtiques cases blanques de Cadaqués a la badia de Xiamen, una zona costanera amb un notable creixement econòmic. La ciutat de vacances ha de tenir allotjaments, centres comercials i també un parc temàtic.

Cadaqués Caribe

El futur Cadaqués xinès es convertiria, doncs, en la segona ciutat de vacances inspirada en l'emblemàtica població de l'Alt Empordà, segons informa aquest diumenge el diari "El Punt". A la República Dominicana ja es poden passar les vacances a la ciutat de Cadaqués Caribe, "un poble mediterrani al cor del Carib", segons anuncia l'empresa turística promotora.
Anar al contingut