Imatge d'arxiu del líder de CiU, Artur Mas. (Foto: ACN)
Artur Mas reacciona després dels precs del rei a l'apòstol. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas, Puig i Macias podrien comparèixer a petició pròpia a la comissió del "cas Palau"

CiU està disposada a aclarir tot el que faci falta sobre la seva actuació "transparent i impecable" en els processos d'adjudicació d'obra pública dels governs de Jordi Pujol. Per això, el president de la Federació nacionalista, Artur Mas, i els exconsellers Felip Puig i Pere Macias estan disposats a comparèixer a petició pròpia a la comissió d'investigació parlamentària del "cas Palau". Estudiaran aquesta possibilitat dimarts, segons ha anunciat el número 2 de CDC, Felip Puig, que ha assegurat que no condicionaran les seves compareixences a la del president de la Generalitat, José Montilla.

Actualitzat
No obstant això, Puig espera que també donin explicacions davant la comissió parlamentària el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i el d'Economia, Antoni Castells. "Aquesta comissió, si accepta les nostres compareixences i continua vetant la dels consellers, tindrà cada cop menys credibilitat", ha afegit.

Aquesta és la resposta de CiU a la petició d'ICV-EUiA perquè Artur Mas comparegui a la comissió d'investigació del "cas Palau". La formació ecosocialista busca ara convèncer els seus socis al govern. Esquerra no descarta donar-hi suport, després que han denunciat que Convergència Democràtica es podria haver beneficiat de gairebé 6 milions d'euros a través del Palau de la Música entre el 2003 i el 2008. El PSC, tot i ser el més reticent que el líder de CiU comparegui al Parlament, insta Mas a donar la cara i explicar-se.

Cap irregularitat

Felip Puig ha tornat a desmentir qualsevol actuació irregular durant els governs de CiU i ha defensat la legalitat dels set convenis que hi havia entre la Fundació CatDem i el Palau. A més, ha recordat que Ferrovial va descartar a la comissió parlamentària haver finançat irregularment CDC i ha insistit que tots els ingressos del partit han estat declarats a hisenda i fiscalitzats pel tribunal i la sindicatura de comptes.

Puig no té cap explicació sobre els documents que han aparegut a l'ordinador personal de Fèlix Millet amb notes sobre suposades comissions del 4% a CDC en l'adjudicació d'algunes obres públiques. "Deuen ser estimacions, càlculs i anotacions que desconeixem completament. No hem vist cap document oficial que hagi sortit del registre". "El tripartit va començar intentant destruir CiU amb el 3%. Ara el segon tripartit intenta destruir CiU amb el 'cas Palau' i el suposat 4%", ha lamentat el número 2 de CDC.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut