Barça

Laporta deixa un Barça amb 445 milions d'euros d'ingressos i un deute net que supera els 300 milions

Abans de tancar l'era Laporta al Barça, el tresoser del club, Xavier Sala i Martín, va presentar dimecres els números d'aquesta temporada. Segons va explicar, els ingressos d'aquest exercici han ascendit als 445 milions i mig d'euros, la xifra més alta assolida mai per un club esportiu. El benefici ha estat d'onze milions i el deute net que deixa la junta de Laporta supera els 300 milions. Tot i aquesta xifra, el responsable econòmic marxa amb la consciència tranquil·la.

Actualitzat
Els 445,5 milions d'euros d'ingressos d'explotació obtinguts pel Barça en l'últim exercici comptable són "els ingressos més alts obtinguts per qualsevol club, de qualsevol esport i de qualsevol país", segons va avançar el tresorer del club, Xavier Sala i Martín. L'últim exercici comptable de Joan Laporta com a president ha suposat un benefici després d'impostos d'11,1 milions. Les despeses d'explotació arriben als 428 milions i les despeses financeres, 7,8 milions d'euros. "Aquests 445,5 milions són rècord en la història del Barça, els ingressos anuals més elevats presentats en qualsevol entitat esportiva de qualsevol país, incloses les entitats esportives dels Estats Units. Suposa un 16% més que l'any passat, un 10% més que no havíem pressupostat, i tot això en un context de crisi generalitzada", va dir Sala i Martín.

El tresorer blaugrana va recalcar que "quan tothom decreix", el Barça "ha estat capaç d'augmentar els seus números un 16% anual". Sala i Martín, que va estar acompanyat en la compareixença davant els mitjans per Joan Oliver, director general corporatiu, va comentar que la nova junta directiva que es farà càrrec del club disposarà de noves fonts d'ingressos futurs per valor de 750 milions. Entre aquests, els 600 milions d'euros del nou contracte televisiu signats amb Mediapro pels pròxims quatre anys, així com una sèrie de contractes signats amb Herbalife, Turkish Airlines i Etisalat, entre d'altres.

El tresorer també va revelar que el Barça disposa d'una oferta, pròxima als 22 milions, perquè el club continuï lluint el logotip d'Unicef a la samarreta gràcies a l'aportació d'un patrocinador. "Aquest patrocinador trauria rendiment econòmic de poder publicitar que és la marca que permet al Barça continuar ajudant Unicef. Es podria posar aquesta marca en la roba d'entrenament o en altres llocs. És el patrocinador del patrocinador", va recalcar el tresorer. La idea no és nova, segons Oliver, que ha explicat que es tracta d'una iniciativa que van dur a terme fa uns anys els Ianquis de Nova York per poder mantenir el nom genuí del seu estadi (Yankee Stadium) sense haver de ser patrocinats.

La partida més alta dels comptes blaugrana en l'apartat d'ingressos (169,5 milions) correspon a contractes televisius i a l'augment d'ingressos en els premis de la UEFA, que suposa el 38% del total. Per quotes de socis i increment de taquillatge, el Barça ha ingressat 115,5 milions, mentre que per qüestions de mercadotècnia el club ha aconseguit 120,9 milions.

Per traspassos i altres (venda de Samuel Eto'o), l'entitat blaugrana ha ingressat 39,6 milions. "El traspàs d'Eto'o es comptabilitza aquest any", va explicar el tresorer del Barça, que va explicar que en el cas de Touré Yayá, el club "no tenia pressa per vendre'l", tot i que va informar que l'operació, xifrada en uns 32 milions, "està molt avançada", però "no tancada".

Va comentar que s'ha venut el 10% de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, ubicada a Sant Joan Despí, per ajudar a pagar la inversió realitzada. "Se n'han invertit 55 i cal invertir-ne nou més en la construcció de la nova Masia. Per la venda d'aquell terreny, obtindrem quinze milions", va afirmar Sala-Martín.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut