Lleida

L'associació islàmica que recorre la prohibició del burca diu que cap advocat vol el cas

Cap gabinet d'advocats especialitzat de Lleida no vol representar el recurs contra la prohibició de dur burca o nicab als espais municipals de l'Associació Watani per a la Llibertat i la Justícia. Els quatre gabinets als quals l'associació islàmica va demanar representació s'hi van negar al·legant conflicte d'interessos, perquè també tenen l'Ajuntament com a client. El president de l'entitat, Mourad el-Boudouhi, ha afirmat que ara estan esperant que se'ls designi un advocat d'ofici.

Actualitzat
L'associació islàmica que el passat 23 de juny va presentar al jutjat contenciós administratiu de Lleida un recurs contra la moció aprovada per l'Ajuntament de Lleida per prohibir els vels integrals, tant el burca com el nicab, en instal·lacions municiapals encara no té advocat que la representi.

El president de l'Associació Watani per a la Llibertat i la Justícia, Mourad el-Boudouhi, ha assegurat que els quatre gabinets als quals van demanar representació s'hi han negat i que els han dit "que és per un conflicte d'interessos, perquè l'Ajuntament és client seu".

El recurs, sense advocat, el van presentar una setmana abans que l'Ajuntament aprovés la moció. Ara, l'associació adjuntarà al seu recurs l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança de civisme, que preveu multes de fins a 600 euros per a aquelles dones que duguin burca o nicab en instal·lacions municipals.

L'associació insisteix a rebutjar totes les mocions que s'han aprovat fins ara en el sentit de limitar l'ús del vel islàmic integral, perquè ho consideren una retallada dels drets bàsics de la dones musulmanes que el porten per voluntat pròpia.

Segons El-Boudouhi, l'Associació Watani defensa el col·lectiu musulmà i té com a objectiu principal protegir els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans musulmans residents a l'Estat.

Una mesura polèmica

El passat mes de maig, l'Ajuntament de Lleida va aprovar la moció que prohibia l'ús del burca i el nicab als edificis públics per 23 vots a favor -dels regidors del PSC, CiU, PP i un regidor independent-, un en contra -d'ICV- i dues abstencions, per part d'ERC.

Amb l'aprovació d'aquesta mesura, la capital del Segrià es va convertir en la primera població de tot l'Estat que va prohibir parcialment la utilització dels vels integrals islàmics en espais públics.

Fins ara Tarragona, el Vendrell i Barcelona són alguns dels municipis catalans que han tirat endavant mocions d'aquest tipus, i de cara a l'estiu altres poblacions catalanes, com ara Figueres, Roses, Palafrugell i Mataró, entre d'altres, decidiran si se sumen a la prohibició del vel integral als espais públics.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut