Roma

Els periodistes italians fan vaga per la "llei mordassa" de Berlusconi i deixen el país sense notícies

Per un cop la notícia a Itàlia és que no hi ha notícies. Els diaris, les ràdios i les televisions del país fan vaga per protestar contra la "llei mordassa", que impulsa Silvio Berlusconi. La llei prohibeix la publicació d'informacions provinents d'escoltes telefòniques que es fan en investigacions judicials. La norma castiga amb multes els diaris que publiquin el contingut d'aquestes escoltes. Als periodistes els poden condemnar a penes de presó. Les organitzacions professionals de periodistes consideren que la llei vulnera la llibertat d'expressió.

Actualitzat
Els periodistes han respost majoritàriament a la convocatòria de vaga de mitjans de comunicació de la Federació Nacional de Premsa Italiana (FNSI). Als quioscos del país només s'hi troben alguns exemplars de tota la premsa habitual. Entre els que no han secundat la vaga hi ha "Il Giornale", el diari de la família del president del govern italià, Silvio Berlusconi. En canvi, el milanès "Corriere della Sera" i el romà "La Repubblica" han deixat fins i tot d'actualitzar la seva pàgina web.

Les principals agències de notícies del país, Ansa i Agi, també estan de vaga. A les televisions també hi ha un gran seguiment. Fins i tot els canals del grup Mediaset, també de Silvio Berlusoni, han deixat d'emetre el seu informatiu matinal. En aquest cas, però, no hi ha cap rètol que anunciï el seguiment de la vaga, com sí que passa a Sky Tg24 o a la RAI.

L'anomenada "llei mordassa" preveu, entre d'altres, condemnes de fins a 30 dies de presó o sancions de fins a 10.000 euros per als periodistes que publiquin escoltes durant les investigacions o les actes sota secret, mentre que fixa multes entre 300.000 i 450.000 euros per als responsables de mitjans que ho facin.

La "llei mordassa" s'aprovarà a finals d'aquest mes de juliol a la Cambra dels Diputats, després que el govern de Silvio Berlusconi n'ha accelerat els tràmits.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut