El Escorial

De la Vega diu que la voluntat de més autogovern dels catalans cap dins l'Espanya plural

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, creu que a la manifestació de dissabte els catalans van reclamar més autogovern i que aquestes peticions caben dins l'Espanya plural. Fernández de la Vega ho ha dit als cursos d'estiu d'El Escorial. Per altra banda, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha considerat que "cal escoltar" la manifestació del 10-J perquè, segons ha valorat, existeix un "sector descontent" que "cal tenir en compte".

Actualitzat
Segons la vicepresidenta De la Vega, el que els catalans van expressar durant la manifestació del 10-J al carrer va ser identitat i voluntat d'autogovern, dues idees que, a parer seu, caben perfectament en el projecte d'Espanya que defensa Rodríguez Zapatero.

María Teresa Fernández de la Vega ha assegurat que aquests anys d'aplicació sense problemes de l'Estatut en són el millor exemple. "Ha quedat claríssim que aquest desig, aquest sentiment, aquesta autonomia que partint de la seva identitat vol reafirmar el poble català té el seu espai en el gran projecte plural i divers però comú que és Espanya", ha dit De la Vega.

Amb tot, ha reconegut que els quatre anys d'espera del TC han augmentat la tensió social de forma innecessària, perquè ha quedat clar, assegura, que l'Estatut s'adequava a la llei.

Rubalcaba: "Hi ha un sector descontent que cal tenir en compte"

També Pérez Rubalcaba s'ha referit a la manifestació que va tenir lloc dissabte passat i que va recórrer els carrers de Barcelona. El ministre de l'Interior ha assegurat que "cal escoltar" la manifestació perquè "tot poder democràtic ha d'escoltar el que diu la gent".

Rubalcaba s'ha referit als manifestants dient que a Catalunya "hi ha un sector descontent", alhora que ha insistit que no obstant això, a la manifestació hi havia gent "que sí volia l'Estatut i que li preocupen els canvis que hi ha hagut". Amb tot ha subratllat que "convé no barrejar i distingir qui va a protestar perquè mai va creure en aquest Estatut".


VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut