Barcelona

Una noia morta i tres menors més ferits en un accident a l'atracció El Pèndol del parc del Tibidabo

Accident mortal en una de les atraccions estrella del parc del Tibidabo de Barcelona, El Pèndol. Una persona ha mort i tres més han resultat ferides. La víctima mortal és una noia de 15 anys, la mateixa edat que tenen les dues ferides, una de les quals es troba en estat crític. El tercer ferit seria un nen a qui uns familiars han traslladat a l'Hospital General de Catalunya, per la qual cosa de moment se'n desconeix l'estat de salut. L'Ajuntament de Barcelona, propietari de les instal·lacions, ha assegurat que l'atracció havia superat totes les revisions reglementàries i apunta que molt probablement ha fallat l'ancoratge de la base, cosa que ha fet caure el braç articulat d'El Pèndol sobre una altra atracció.

Actualitzat
El Pèndol, inaugurat el 4 d'agost del 2006, té capacitat per a quatre persones, que són elevades fins a una altura de 38 metres i llançades al buit a 100 quilòmetres per hora. El braç articulat de l'atracció ha cedit aquest dissabte quan passaven 10 minuts de les set de la tarda i ha caigut sobre una atracció d'aigua anomenada La Mina d'Or. Les víctimes han quedat atrapades per l'estructura metàl·lica. Una noia ha mort i tres menors més han resultat ferits.

L'atracció havia passat totes les revisions pertinents, l'última el mes de juny passat, feta per una empresa externa. Segons fonts del parc d'atraccions del Tibidabo, la primera hipòtesi sobre l'accident és que hauria fallat l'ancoratge de la base de l'atracció, i per això hauria caigut. Segons declaracions d'un testimoni dels fets, Antoni Vallespí, a Catalunya Ràdio, l'atracció feia un soroll estrany cada cop que es balancejava i la torre central es bellugava fins que al final ha cedit.

La presidenta del parc d'atraccions del Tibidabo, Sara Jaurrieta, ha explicat que hi ha oberta una investigació judicial per aclarir els fets i ha anunciat que el parc n'obrirà una altra d'interna. Jaurrieta ha lamentat l'accident, el primer que hi ha al Tibidabo des que el parc és de titularitat municipal, i ha traslladat el condol a la família de la víctima.

Tot i que l'àrea de l'accident ha estat desallotjada i tancada al públic, la resta del parc ha continuat funcionant amb normalitat. En el moment dels fets es calcula que hi havia al Tibidabo unes 4.000 persones. Aquest diumenge, però, les instal·lacions estan tancades en senyal de dol, segons ha informat l'Ajuntament barceloní.

Totes les víctimes són menors

Segons el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), la noia morta tenia 15 anys, la mateixa edat de les altres dues ferides que anaven a l'atracció. Una d'elles es troba en estat crític i ha estat traslladada a l'Hospital de la Vall d'Hebron, mentre que l'altra té un traumatisme cranioencefàlic i és a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat. El quart ocupant d'El Pèndol és, segons aquestes fonts, un altre menor, un nen de qui es desconeix l'edat i la gravetat de les lesions patides ja que els familiars se l'haurien emportat a l'Hospital General de Catalunya immediatament després de l'accident.

Per a les tasques de rescat de les víctimes i el seu trasllat a l'hospital s'han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana, així com cinc ambulàncies i un helicòpter medicalitzat.

Almenys dotze persones han mort en accidents en parcs d'atraccions i fires a Espanya des del 2000, vuit d'elles menors, segons informa l'agència EFE. En gairebé quaranta accidents des d'aleshores, en quatre ocasions en municipis de la província de Barcelona, un centenar de persones han resultat amb ferides, la majoria adultes.









VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut