Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN).
Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN).
Barcelona

El govern admet que no espera cap "solució miraculosa" de la reunió Montilla-Zapatero

La Generalitat ha admès que no espera "solucions miraculoses" de la reunió que tindran aquest dimecres a La Moncloa José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero per parlar de la sentència de l'Estatut. El vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha exercit de portaveu de l'executiu, ha explicat que confia que la trobada serveixi per traslladar al president espanyol el "malestar" de Catalunya, però ha afegit que no espera que en surti "el full de ruta" sobre com recuperar l'Estatut.

Actualitzat
El president de la Generalitat i el del govern espanyol es trobaran a La Moncloa per parlar de com afrontar la sentència de l'Estatut. El mateix José Montilla va demanar la reunió després de fer-se pública la retallada del Tribunal Constitucional, que ha tocat aspectes com la llengua, el poder judicial o la definició de Catalunya com a "nació". 

En el Debat de Política General, José Luis Rodríguez Zapatero va proposar que es busquessin vies alternatives per salvar els articles de l'Estatut anul·lats, amb algunes condicions, però Montilla va considerar que la resposta era insuficient

Després de la reunió del consell executiu d'aquest dimarts, Carod-Rovira ha considerat lògic que Montilla i Zapatero es reuneixin i ha dit que vol "creure que [Zapatero] se l'ha de veure afectat si estava convençut, en el seu moment, que el contingut de l'Estatut cabia dins de la Constitució". Des del seu partit, en canvi, opinen que la trobada serà "estèril". 

El vicepresident català ha afegit que els problemes "quan són profunds, no es resolen només amb una llei, una manifestació o una reunió" i ha avançat que "aviat", en qualsevol cas abans de l'agost, es reunirà la comissió mixta Estat-Generalitat. 
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut