Barcelona

Artur Mas nega que l'informe de l'Agència Tributària provi irregularitats a CDC

El president de CiU, Artur Mas, ha negat que l'informe de l'Agència Tributària sobre el "cas Palau" demostri que CDC hagi cobrat diners del Palau de la Música de forma irregular. El líder de CiU ha refermat així la posició que el seu partit expressava aquest dimarts en un comunicat després que TV3 va tenir tingut accés al document que ara està a disposició del jutge Juli Solaz, que instrueix el cas.

Actualitzat
Artur Mas ha estat condundent en negar finançament irregular del seu partit a través del Palau de la Música després que aquest dimarts es va fer públic part del contingut de l'informe de l'agència tributària sobre el "cas Palau". El document conclou que l'empresa Ferrovial pagava a Fèlix Millet comissions del 4% per aconseguir que li adjudiquessin obres públiques i aquests diners es desviaven.

Segons Mas, però, no hi ha cap prova que anessin a CDC i que, sobre el 4%, s'hi han de pronunciar Ferrovial i el Palau de la Música i no li correspon al seu partit. "No hi ha cap prova –i estic segur que no hi haurà proves- que vinculi Convergència", ha assegurat el líder de CiU, que ha insistit que, al seu parer, en cap lloc del document es diu que CDC va cobrar diners del Palau de forma irregular.

En una entrevista al programa "Els matins", Mas ha justificat el fet que aparegui el nom de "Daniel", que els pèrits relacionen amb Daniel Osàcar, responsable de finances de la fundació Trias Fargas, ara Catdem, perquè Fèlix Millet i Daniel Osàcar havien signat convenis legals per fer-hi activitats. Mas ha recalcat que tots els diners que ha rebut la fundació vinculada a CDC del Palau de la Música han estat, diu, pels convenis legals.

El líder de CiU ha afegit que no hi ha cap document oficial que provi irregularitats a CDC i només "papers o apunts sense signar", que, ha volgut matisar, vénen d'un lloc on "hi havia irregularitats confessades". Ha afegit que si en el procés judicial es demostrés que CDC va cobrar diners, es tornarien.

La independència, sense data

Després que el secretari adjunt a CDC, Felip Puig, ha dit aquest dimarts que CiU no aposta per la independència de Catalunya en la pròxima legislatura, Artur Mas ha dit que no vol posar data per a la independència i que tot dependrà, ha dit, de l'"evolució de la societat catalana". Segons Mas, la població de Catalunya està ara "dividida per la meitat" entre els que volen la independència i els que no.

El líder de CiU també ha parlat sobre les eleccions catalanes previstes per a la tardor però que encara no s'han convocat. Mas ha assegurat que no les dóna per guanyades tot i que la majoria d'enquestes pronostiquen aquest escenari.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut