Roman Luera amb Floquet de Neu
El veterinari Roman Luera amb Floquet de Neu, acabat d'arribar a Barcelona
Barcelona

Mor Roman Luera, el primer veterinari que va atendre Floquet de Neu al zoo

El veterinari Roman Luera ha mort als 85 anys. Aquest veterinari, vinculat al Zoo de Barcelona, és conegut per haver estat un dels primers professionals que va atendre Floquet de Neu quan el goril·la albí va arribar a la ciutat. El veterinari va desenvolupar una important tasca en la conservació i investigació dels animals del zoològic de Barcelona.

Actualitzat
Quan el goril·la albí va arribar a la capital catalana el novembre del 1966 no va anar a viure de seguida al zoo. Roman Luera, veterinari del parc en aquella època, se'l va endur al seu pis de l'Eixample de Barcelona i la seva esposa, Mari, es va convertir en la mare adoptiva de Floquet. Durant onze mesos li van dedicar tota mena d'atencions. A canvi, el goril·la albí els va obsequiar amb moltes malifetes.

Passats els onze mesos, Floquet de Neu es va instal·lar definitivament al Zoo de Barcelona. L'adaptació va ser difícil els primers temps, perquè s'enyorava de la seva mare adoptiva. La dona de Roman Luera va haver de passar moltes hores a la gàbia fent-li companyia. El goril·la albí va morir l'any 2003.
Anar al contingut