Barcelona

Condemnen l'ICS a pagar una indemnització pel mal funcionament de l'hospital de Bellvitge

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna l'Institut Català de la Salut, l'ICS, a indemnitzar amb 9.000 euros una dona i la seva filla pel mal funcionament de l'hospital de Bellvitge. Les demandants asseguraven que els van trucar de l'hospital per advertir-los que un familiar seu, que estava hospitalitzat pendent d'un trasplantament de cor, no el trobaven per enlloc. Quan les dones van anar a l'hospital van descobrir l'home mort a la dutxa.

Actualitzat
El tribunal considera que la mort del pacient no es pot vincular a una mala praxi de l'activitat mèdica perquè hores abans de la seva mort se li havien fet totes les proves sense que es registrés cap incidència. La causa de la mort va ser un infart que li va causar la mort de manera immediata.

Ara bé el tribunal retreu al centre que, tot i que va activar el protocol de recerca del malalt, no se'l va buscar de manera eficient perquè no es va mirar la dutxa de davant de l'habitació simplement perquè el rètol indicava que l'estança no estava ocupada. Per aquest fet i per l'angoixa que va passar la família davant d'una notícia falsa el tribunal ha condemnat l'administració. Els fets van passar al setembre del 2004.

Anar al contingut