Barcelona

L'infanticidi de nenes va a la baixa a la Xina però els experts reclamen més implicació dels governs

L'infanticidi de nenes a la Xina o les mutilacions genitals a l'Àfrica van a la baixa però encara es necessita més implicació dels poders públics per eradicar aquestes agressions de gènere. Són algunes de les conclusions a què s'ha arribat en el debat sobre el tema al primer Congrés Global de Salut Maternoinfantil que s'està fent aquests dies a Barcelona.

Actualitzat
A la Xina, dels divuit milions de nadons que neixen cada any, hi ha un 10% més de nens que de nenes. L'infanticidi femení és una pràctica antiga, reforçada per la política del fill únic i és a les zones rurals on és més freqüent. Els poders públics van analitzar les xifres i per lluitar contra l'assassinat de les nenes acabades de néixer van decidir prohibir als metges dir als futurs pares el sexe del fetus. Això no evita les ecografies clandestines que es fan i que impedeixen eradicar del tot el problema. La situació, però, ha millorat i en els últims anys l'infanticidi de nenes va a la baixa per la migració cap a les ciutats, on s'atenua la preferència per tenir nens.

Aquest ha estat un dels temes que s'ha posat sobre la taula aquest dissabte en el primer Congrés Global de Salut Maternoinfantil, que reuneix a Barcelona experts de 172 països. També s'han abordat altres agressions contra les dones, com les violacions i la mutilació genital femenina, especialment a l'Àfrica. Una pràctica que rebutgen tant la religió cristiana com l'islam, i que també comença a disminuir gràcies a l'educació i també les migracions, que han afavorit la presa de consciència global del problema.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut