Barcelona

50 anys del disseny industrial espanyol, per primer cop en una exposició al Palau Robert

Tots els dissenys guardonats amb els Premis Delta els últims 50 anys s'exposaran junts, per primera vegada, en una exposició del Palau Robert de Barcelona dedicada al disseny industrial. Així, l'exposició "Premis Delta: 50 anys amb el disseny. 1960-2010" aplega els 150 productes guardonats amb els premis de disseny industrial del FAD, Foment de les Arts i el Disseny, des del 1960 fins avui. El recorregut cronològic permet contemplar objectes dels anys 50 com l'estufa Corberó d'André Ricard, dels 60; la moto Impala de Leopoldo Milà, o dels 80, el tamboret Frenesí, del grup Transatlàntic. L'exposició es podrà veure a la sala 3 del Palau Robert fins al 26 de juny del 2011.

Actualitzat
Què tenen en comú les motocicletes Cota 247 i Impala de Montesa, la catifa Cuks, les màquines d'escriure Olivetti o l'espremedor de taronges Citromatic de Braun? Doncs que es tracta de dissenys fets a Catalunya i algunes de les 150 peces originals que es poden veure al Palau Robert a l'exposició "Premis Delta: 50 anys amb el disseny. 1960-2010".

La mostra aplega, per primera vegada, tots els productes guardonats amb els prestigiosos Premis Delta de disseny industrial, concedits cada dos anys pel Foment de les Arts i el Disseny, el FAD, des del 1961 i permet analitzar l'estètica de les cinc últimes dècades a través del disseny de mobles, eines, llums, parament per a la llar, motocicletes o cotxes.

Des dels inicis, com recorden els seus organitzadors, els Premis Delta ja van tenir l'objectiu de donar suport i destacar l'excel·lència en el disseny i la producció d'objectes industrials a Espanya. Per això, el recorregut per cinquanta anys de disseny industrial que proposa l'exposició s'estructura en cinc espais dedicats a les cinc dècades del període 1960-2010.

Les més de 150 peces originals estan acompanyades d'imatges que suggereixen l'estreta relació entre el disseny i el moment històric, polític i cultural en què es desenvolupa. A la mostra del Palau Robert hi haurà, entre altres, peces com ara les motocicletes Cota 247 (1968) i Impala (1962), de la marca Montesa, dissenyades per Leopoldo Milà; el llum TMC (1961), de Miguel Milà; el cendrer Copenhagen (1966), d'André Ricard; l'espremedora de taronges Citromatic Instant MPZ-2 (1970), de la marca Braun, de Dieter Rams i Gabriel Lluelles; el llum Sinclina (1991), d'Estudi Blanc, o la catifa Cuks (2003), de Nani Marquina.

La presidenta de l'ADI-FAD, Viviana Narotzky, ha explicat que la mostra també vol capturar l'esperit de cada època.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut