Sabadell

Els pares tenen dret a consultar les dades d'altres famílies en la preinscripció escolar

Els pares que tinguin dubtes de les dades presentades per la resta de famílies en el procés de preinscripció escolar tenen dret a poder consultar-les. Ho diu l'Agència de Protecció de Dades, que ha donat la raó a uns pares de Sabadell. Segons expliquen en una carta que han fet arribar al 3cat24, van demanar tenir accés als expedients, al rebutjar Educació les cinc escoles on havien sol·licitat preinscriure els seus fills. Sospitaven d'un frau en el padró municipal. L'Agència de Protecció de Dades considera que, com a part implicada en un procés de concurrència competitiva, l'entrada a una escola d'algú que hagi falsificat aquestes dades et pot deixar a tu fora.

Actualitzat
Aquests pares van voler formalitzar la preinscripció dels seus fills pel curs 2009-2010. Van sol·licitar plaça a diverses escoles, però van veure com "el Departament d'Educació no n'acceptava cap. Segons expliquen a la carta que han enviat al 3cat24, el rebuig a totes les seves peticions els va fer pensar que alguns dels "admesos havien fet frau en el padró municipal per tal d'obtenir els punts que necessitaven".

Miquel Pérez, el pare de la família, ha explicat a Catalunya Ràdio que, "atesos casos que nosaltres coneixíem que existeix un frau important pel que fa al padró escolar", van considerar pertinent sol·licitar l'accés a les dades "per comprovar si la informació sobre el domicili que havien fet constar en el moment de la preinscripció els altres sol·licitants era certa o no".

Els serveis territorials del Vallès Occidental, però els hi van negar. Ho van justificar assegurant que havien consultat el cas amb l'Agència Catalana de Protecció de Dades, que nega haver rebut aquesta consulta del Departament d'Educació i que, finalment, ha donat la raó a aquests pares.
Anar al contingut