L'obra "El ball", gran guanyadora dels premis Butaca, amb cinc guardons

"El ball", de Sergi Belbel, ha arrasat en la 16a edició dels premis Butaca. S'ha endut cinc guardons: millor muntatge, escenografia, il·luminació, millor actriu, que ha estat per a Anna Lizaran, i millor actriu de repartiment per a Francesca Piñón. "American Buffalo", una producció del Teatre Lliure, ha estat el segon triomfador dels guardons. El segon muntatge més premiat ha estat el musical "Pegados", que ha estat distingit en les categories de millor espectacle musical, actriu musical i composició musical.

Actualitzat
El muntatge teatral "El Ball", dirigit per Sergi Belbel, ha estat el gran guanyador de la 16a edició dels premis  Butaca, els guardons del teatre català atorgats per votació popular. La coproducció del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Centre Dramàtic Nacional ha estat premiada en cinc de les sis categories a les quals optava: millor muntatge, escenografia, il·luminació, millor actriu, que s'ha endut Anna Lizaran, i millor actriu de repartiment per a Francesca Piñón.  L'obra "El ball" es basa en una novel·la d'Irène Némirovsky.

Qui també té el cor robat al públic és el director Julio Manrique, que amb l'espectacle "American Buffalo", del Teatre Lliure, ha rebut els premis al millor muntatge de petit format i millor direcció teatral. Pel que fa als millors actors, surten de "L'auca del senyor Esteve", del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), David Bagès (millor actor) i Llorenç González (millor actor de repartiment).

La sorpresa dels Butaca d'aquest any ha estat el musical "Pegados", una obra de petit format que es va presentar al Teatre Almeria. Es tracta d'una paròdia que narra les peripècies que ha de passar una parella que han d'anar a Urgències quan es queden enganxats mentre fan l'amor. Ha estat premiada amb el Butaca al millor musical, a la millor actriu musical (Alícia Serrat) i a la millor composició (Ferran Gonzàlez i Alícia Serrat).

En dansa, el premi al millor espectacle ha estat per a la Companyia de Marta Carrasco amb el muntatge "Dies Irae", en el "Rèquiem de Mozart".

La vedet del Paral·lel La Maña va recollir amb molta emoció la Butaca honorífica per tota una vida dedicada al "music-hall".

Els Premis Butaca s'han lliurat a la sala Artèria Paral·lel de Barcelona. Els guardons es decideixen per votació popular.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut