Barcelona

Caos aeri per la vaga de controladors espanyols i el temporal de neu a Europa

Els principals aeroports europeus pateixen aquest dissabte les conseqüències de la vaga dels controladors espanyols, que ha obligat a cancel·lar desenes de vols cap a l'estat espanyol previstos per primera hora del matí. Els problemes se sumen a les complicacions aèries provocades pel temporal de neu i fred que afecta Europa, i que aquesta setmana ha obligat a tancar els aeroports de Londres-Gatwick i Ginebra. A París, tots els vols a Barcelona fins a les dotze del migdia estan cancel·lats, mentre que a Londres-Heathrow un vol de British Airways de primera hora del matí va amb retard. A Berlín s'ha cancel·lat un vol a Las Palmas, però alguns serveis previstos per Barcelona segueixen programats. L'Agència Europea per la Seguretat Aèria no permet volar a Barcelona, Madrid i Las Palmas fins a les set de la tarda.

Actualitzat
A Londres la direcció de l'aeroport de Heathrow avisa amb un missatge a la seva pàgina web de la vaga dels controladors aeris espanyols i assegura als passatgers que viatgen a l'estat espanyol que els seus vols podrien "anar amb retards o ser cancel·lats". Un dels primers vols del matí des de Londres en direcció a Barcelona de la companyia British Airways, que tenia previst enlairar-se a les 6.40 hores, va amb retard i, segons la pàgina web de l'aeroport, està a la pista. Dels vuit vols previstos avui des de Londres-Heathrow a Barcelona, només tres estan programats per l'hora prevista. La resta sortiran amb retard o es recomana contactar amb l'aerolínia.

A Gatwick als problemes derivats de la vaga de controladors s'hi han sumat als retards i cancel·lacions provocats pel temporal de neu que aquesta setmana ha obligat l'aeroport a tancar durant dos dies. De moment aquest matí cap vol ha sortit des de Gatwick fins a l'estat espanyol, i l'aeroport aconsella contactar amb l'aerolínia a tots els passatgers. Només hi ha programats dos vols d'Easy Jet a Barcelona, amb sortida prevista per les 12.50 i les 15.50, hora local.

A París tots els vols de primera hora del matí cap a Barcelona han estat anul·lats. De moment, només els viatges a partir del migdia cap a Catalunya segueixen programats a l'hora normal. Amb tot, els aeroports de París alerten que aquest cap de setmana les condicions meteorològiques poden provocar retards i problemes als serveis aeris.

A Berlín hi ha dos vols programats per aquesta tarda en direcció a Barcelona. De moment, i d'acord amb les dades dels aeroports de Tegel i Schönefel, només hi haurà un vol des de la capital alemanya fins a Barcelona, a les 16.10 hores. Durant el dissabte, s'han cancel·lat ja un vol a les illes Balears i Madrid des de Berlín, i la resta podrien operar amb retards importants. Des de Brussel·les s'han cancel·lat dos vols de Vueling i Iberia de les 9.30 hores en direcció a Barcelona.

La companyia aèria Ryanair anuncia a la seva pàgina web la cancel·lació de prop d'un centenar de vols en direcció o destí a l'estat espanyol. La companyia espanyola Iberia té tots els seus vols cancel·lats fins a les dotze del migdia. L'aerolínia Vueling ha cancel·lat per dissabte més d'una seixantena de vols, la majoria interiors, però també amb destins internacionals com París, Amsterdam, Marràqueix, Venècia, Milà i Roma.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut