Cartell del documental "Adéu, Espanya?"
Vilaweb i TV3 rebran "ex aequo" el Premi Òmnium Cultural de Comunicació.
Barcelona

"Adéu, Espanya?" i Vilaweb, premis Òmnium Cultural de Comunicació

Vilaweb i TV3 rebran "ex aequo" el Premi Òmnium Cultural de Comunicació, i l'escriptor irlandès Colm Tóibin serà guardonat amb el Premi Memorial Joan B. Cendrós per l'article publicat al diari britànic "The Guardian" l'estiu passat titulat "La prohibició de les curses de braus, la dolça venjança de Catalunya". Els guardons s'emmarquen dins dels premis de la 60a Nit de Santa Llúcia, la festa de les lletres catalanes, que se celebrarà aquest divendres, 17 de desembre, a Viladecans.

Actualitzat
El jurat del Premi Òmnium Cultural de Comunicació 2010, format per Francesc-Marc Àlvaro, Tatxo Benet, Saül Gordillo, Rita Marzoa i Sebastià Serrano, ha premiat Vilaweb "pel seu paper impulsor, dinamitzador i de lideratge de la xarxa en català des de fa 15 anys", i TV3 per la realització i difusió del documental "Adéu, Espanya?", de Dolors Genovès.

El Premi Memorial Joan B. Cendrós, convocat per a treballs publicats o emesos fora del país, en mitjans d'informació general o especialitzada d'arreu del món ha guardonat l'escriptor Colm Tóibin, per l'article "La prohibició de les curses de braus, la dolça venjança de Catalunya", publicat al diari "The Guardian", una publicació que es fa ressò de la cultura catalana i de les reivindicacions i lluites dels catalans arran de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'estatut de Catalunya, la manifestació del 10 de juliol i la llei del Parlament sobre les curses de braus. El jurat d'aquest guardó ha estat format per Antoni Bassas, Joan Becat, Laura Cendrós, Josep Gifreu i Vicent Partal. El Premi Memorial Joan B. Cendrós s'atorga al millor treball en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalanes, o bé a la millor contribució a la projecció exterior del país.

Els premis s'emmarquen dins dels premis de la 60a Nit de Santa Llúcia, la festa de les lletres catalanes, que se celebrarà aquest divendres, 17 de desembre, a Viladecans.
Anar al contingut