Barcelona

Rivera titlla la proposta de transició de Mas de "nova piloteta al pati per divertir-nos quatre anys"

El portaveu de Ciutadans ha criticat durament la proposta de transició nacional de Mas, que ha qualificat de "nova piloteta al pati per divertir-nos quatre anys". Rivera ha assegurat que la seva formació no li pot donar suport en la votació d'investidura perquè el seu projecte de construcció nacional està renyit amb la superació de la crisi, ja que "el nacionalisme genera crisi". A més, li demana que deixi enrere la llei de vegueries i elimini els consells comarcals. Rivera també considera que el president català ha de respectar les sentències, amb referència a la de l'Estatut, i que hauria de lluitar contra la corrupció i treballar per fer una llei electoral catalana.

Actualitzat
En la segona sessió del debat d'investidura, l'últim partit que ha intervingut ha estat Ciutadans, que forma part del grup mixt. El seu líder, Albert Rivera, ha assegurat que no pot donar suport a la investidura de Mas pel seu projecte nacional, que ha criticat durament. Ha assegurat que el nacionalisme "genera frustració perquè parlem d'una Catalunya virtual".

Rivera, que s'ha preguntat si Mas tindrà prou valentia per demanar a les entitats bancàries que obrin el crèdit per ajudar a sortir de la crisi, li ha demanat que el debat parlamentari que ha acceptat portar a terme sobre la crisi "sigui real, no de foto". A més, el líder de C's ha mostrat en seu suport al futur president en la seva intenció de reduir la burocràcia a les administracions, però li ha suggerit que comenci per l'eliminació dels consells comarcals i les vegueries.

El president de C's també considera que el president català ha de complir les sentències, amb referència a la de l'Estatut, i ha assegurat que "no donarem suport als privilegis fiscals", en al·lusió a la proposta de pacte fiscal amb Madrid que proposa Mas. Rivera també li retreu que en el seu discurs no fes cap referència a la corrupció.

En la seva rèplica, el líder de CiU, Artur Mas, ja ha donat per fet que no rebrà el suport de C's, perquè ha assegurat que no pensa renunciar al seu projecte nacionalista, i s'ha preguntat per què Rivera considera "un dimoni" el nacionalisme català però no l'espanyol. Mas, que ha defensat el model d'immersió lingüística a les escoles catalanes, també ha assegurat que espera les propostes de Ciutadans per lluitar contra la corrupció.

Pel que fa a consells comarcals i vegueries, ha defensat la necessitat dels primers, mentre que ha dit que no tirarà endavant les vegueries si no pot eliminar les diputacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut