Barcelona

Puigcercós alerta Mas que no confongui el canvi amb el retorn al passat

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha alertat Mas que no confongui el canvi que es proposa fer en el govern de Catalunya amb un retorn a velles fórmules del passat. Puigcercós li ha dit que no repeteixi errors, com confondre partit i país, com destinar Duran i Lleida per a les feines de relacions exteriors del govern o tornar a la dicotomia entre ajuntaments i govern. El líder d'Esquerra ha exigit a Mas un "full de ruta" basat en l'esperit del 10-J i no esperar decisions de Madrid, i l'ha instat a treballar i a buscar majories, i no a quedar-se com a observador del que vol la gent.

Actualitzat
Joan Puigcercós ha alertat a Mas que "no podem tornar enrere" ni tampoc a determinats esquemes del passat. El líder republicà ha advertit Mas respecte al seu discurs d'investidura que "allà on hi diu canvi no hi vulgui dir retorn", ja que durant els darrers set anys a Catalunya han canviat moltes coses. En aquest sentit, li ha demanat que no confongui partit i país, després de qüestionar-li la decisió presa de reservar per a Duran i Lleida les relacions externes del pròxim govern català. I que no torni a velles dicotomies com Ajuntament-govern, o a debats superats entre la Catalunya urbana i la de comarques. "La Catalunya en blanc i negre s'ha acabat, som a la Catalunya en colors". De la mateixa manera, li ha recordat que "ja no es pot parlar de la família, sinó de famílies, perquè la societat catalana és ara molt més oberta i plural".

L'esperit del 10-J

El líder d'ERC ha fet referència a la manifestació del passat 10 de juliol per exigir-li un "full de ruta" i no esperar decisions de Madrid. Puigcercós ha afirmat que el pròxim govern ha d'anar més enllà de la crisi i que el país necessita solucions als problemes estructurals que té Catalunya. En aquest sentit, ha demanat al líder de CiU què farà "quan Madrid tanqui les portes" en relació amb la demanda del concert econòmic.

"Si vol fer un últim intent des de la perspectiva autonomista, fem-la, però si Madrid tanca les portes, que ho farà, després haurà de tenir una reacció", ha afirmat. El líder d'ERC ha instat Mas a no quedar-se com un observador de les demandes de la majoria, sinó a treballar i a moure's per crear majories. "El motor del vehicle del catalanisme era l'autonomisme, durant molts anys, però ara hem de canviar de motor, i hi ha d'haver voluntat de canviar el motor. El motor no es canvia sol", ha explicat Puigcercós. "Basculi les seves forces", li ha acabat recomanant.

Infraestructures i polítiques socials

D'altra banda, Puigcercós ha estès la mà per anar junts a reclamar la gestió dels aeroports i de totes les infraestructures ferroviàries, alhora que ha demanat a Mas que no suprimeixi l'impost de successions per poder atendre les rendes mínimes i no renunciï a les polítiques socials pel seu "business friendly".

Puigcercós ha acabat demanant a Mas que clarifiqui com i no es limiti a parlar del que farà per generar una espiral de confiança en el pròxim govern i sumar suports.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut