Madrid

El Congrés aprova la nova llei antitabac, que prohibeix fumar en tots els espais tancats

El Congrés dels Diputats ha aprovat la nova llei antitabac, que prohibeix fumar a tots els espais tancats excepte les presons i els psiquiàtrics i també en els espais públics pròxims a centres escolars, parcs infantils i hospitals. La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha defensat la nova llei antitabac com "un pas decisiu en favor de la salut pública".

Actualitzat
La nova llei antitabac, que aquest dimarts s'ha aprovat al Congrés, entrarà en vigor el 2 de gener i, a més de prohibir fumar en tots els espais tancats i alguns d'oberts, també regula la venda de tabac als estancs, les màquines expenedores i les botigues de 24 hores de les benzineres.

La ministra de Sanitat s'ha ajudat de xifres per defensar la nova norma antitabac. Leire Pajín ha afirmat que cada any moren a Espanya 50.000 persones per culpa de malalties relacionades amb el tabac, una xifra que supera les morts per accident de trànsit.

Pajín també ha defensat la nova llei davant els recels i els dubtes del sector hoteler i de la restauració. La ministra ha assegurat que comprèn els seus dubtes però ha assegurat que la llei no els farà perdre clients. I ha posat l'exemple del Regne Unit i Itàlia, països on hi ha normatives similars i on l'obertura de bars i locals d'oci s'ha incrementat i també l'assistència a restaurants i establiments de restauració.

CiU i ERC han tornat a defensar que s'ha de compensar els propietaris que van haver de fer reformes per habilitar llocs per a fumadors en els seus establiments.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut