Barcelona

CiU negocia l'abstenció amb el PSC, el PP i ERC per investir Artur Mas en la segona votació

Convergència i Unió negocia a tres bandes, prioritàriament amb els socialistes, però també amb el PP i Esquerra Republicana, perquè alguna d'aquestes formacions s'abstingui per facilitar que Artur Mas sigui el nou president de la Generalitat en la segona votació d'investidura aquest dijous. Mentrestant, a la Generalitat, els consellers s'acomiaden després de l'última reunió del tripartit.

Actualitzat
Segona reunió de la mesa del Parlament i de la junta de portaveus per enllestir el calendari de sessions d'aquesta novena legislatura fins a l'estiu. Aquest és un dels punts de l'ordre del dia, però el tema de conversa és la segona volta del debat d'investidura i qui s'abstindrà per facilitar que Mas sigui el nou president de la Generalitat.

A menys de 24 hores de la votació, les negociacions són discretes i intenses, i no es descarten reunions d'alt nivell amb Artur Mas i Joaquim Nadal. El PSC, el Partit Popular i Esquerra Republicana podrien ser els que s'abstinguessin, però no hi ha res fet.

El PSC es fa pregar

Mas va festejar els socialistes en el seu discurs i ahir Felip Puig deixava clar que el seu suport era una prioritat, perquè, entre altres coses, CiU i el PSC en sumen 90, les dues terceres parts del Parlament necessàries per tirar endavant un munt de lleis. Els socialistes, de moment, es fan pregar. Diuen que no regalaran res, tenen les seves exigències i volen l'acord per escrit.

El PPC pressiona

L'argument del PP és que governarà a Madrid el 2012, que tenen moltes coincidències en temes econòmics, però volen més gestos de Mas i que aparqui les reivindicacions sobiranistes.

L'abstenció d'ERC, lligada a la del PSC


Esquerra Republicana de Catalunya no vol donar suport a la investidura al costat, només, dels populars. Aquesta tarda hi haurà una reunió de CiU i la direcció d'Esquerra, d'on també volen arrencar compromisos sobre el concert i la transparència, i diuen que no cal per escrit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut