Grau ha comparegut des de la seu del partit acompanyada de Carlos Carrizosa

Ciutadans desapareix dels ajuntaments: només 10 regidors dels 9.139 que hi ha a Catalunya

Més enllà de les eleccions municipals, la formació tampoc no aconsegueix representació a cap parlament autonòmic ni a l'Ajuntament de Madrid

RedaccióActualitzat

Ciutadans ha desaparegut pràcticament de tots els consistoris catalans. En les eleccions municipals d'aquest diumenge ha obtingut tot just 10 regidors, mentre que els principals partits els compten per milers. En tot el país hi havia en joc 9.139 regidors.

En el global de Catalunya, els 10 regidors de Ciutadans se situen molt per sota d'agrupacions d'electors com la FIC, Federació d'Independents de Catalunya, que n'obté 67.

Ciutadans ha tingut 36.710 vots. A les anteriors eleccions municipals, la formació taronja va aconseguir 245 regidors i 291.970 vots.

Els 10 electes són a Artés, Capellades, Lliçà de Vall, Vilafant, Santa Coloma de Gramenet (l'únic municipi on n'aconsegueix 2), Olesa de Montserrat, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Premià de Mar.

En una roda de premsa des de la seu del partit a Barcelona, el màxim responsable del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha demanat que "ningú doni per mort" Cs, i ha garantit que la formació "seguirà estant al peu del canó lluitant pels seus principis".


La patacada de Barcelona

Ciutadans també ha certificat aquest diumenge la seva desaparició de l'Ajuntament de Barcelona, on ha aconseguit 7.366 vots, l'1,10% del total.

L'alcaldable de la formació, Anna Grau, ha assumit la responsabilitat de la patacada. La formació ha quedat en novè lloc a la ciutat, darrere fins i tot de Valents (2,31 % dels vots) i de la CUP (3,81 %), partits que tampoc han entrat al consistori en no superar el llistó mínim del 5% dels vots, i té a més el PACMA trepitjant-li els talons, a menys de 200 vots.

En la roda de premsa conjunta amb Carlos Carrizosa, Grau ha agraït al seu equip la tasca que ha fet i ha reconegut que no ha sabut "mobilitzar" el vot de confiança que, al llarg de la campanya, ha demanat als barcelonins.

"Com a cap de llista, em faig responsable de la part bona i de la part dolenta", ha explicat la candidata, tot i que ha assegurat que Ciutadans "resisteix, existeix i insisteix", ja que, segons la seva opinió, "està cridat a fer unes coses que, si no les fem nosaltres, no les farà ningú".

La formació taronja ha registrat els seus pitjors resultats en unes eleccions municipals a Barcelona i ha deixat de tenir representació al consistori, on va entrar el 2015 amb cinc regidors; als comicis del 2019 va aconseguir sis seients, el seu millor resultat, en coalició amb la Barcelona pel Canvi de l'exprimer ministre francès Manuel Valls.


Tampoc entra a l'Ajuntament ni a la Comunitat de Madrid

La desfeta de Ciutadans no se circumscriu només a Catalunya. El partit ha desaparegut a totes les comunitats autònomes on hi havia eleccions i també a l'Ajuntament de Madrid, on fins ara comptava amb Begoña Villacís com a vicealcaldessa del popular José Luis Martínez-Almeida.

A les Balears, la candidata de la formació era la presidenta que va rellevar Inés Arrimadas al gener, Patricia Guasp, que també s'ha quedat fora del Parlament.

ARXIVAT A:
CsCarlos CarrizosaEleccions municipals 2023
Anar al contingut