Dos policies nacionals salven una dona que patia un infart a l'estació de metro de Santa Eulàlia
Passatgers a l'interior del vagó al metro de Barcelona (ANC/Maria Asmaret)
L'Hospitalet de Llobregat

Dos policies fora de servei salven una dona que va tenir un infart a l'L1 del metro

Les maniobres de reanimació i l'ús del desfibril·lador van mantenir en vida la dona en els primers moments vitals

RedaccióActualitzat

Dos policies nacionals fora de servei han salvat la vida d'una dona de 51 anys que estava tenint un infart en un vagó a la línia 1 del metro, a l'estació de Santa Eulàlia, de l'Hospitalet de Llobregat. Tot i que els fets van passar fa uns dies, la policia ho ha fet públic aquest dimarts.

Els agents, que tornaven de la feina en metro, van sentir crits d'auxili dins del vagó, on van trobar la dona estesa a terra que no respirava ni responia a cap estímul.

La ràpida actuació dels policies, que van aplicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar a la dona i un ús correcte del desfibril·lador, va fer que recuperés lleument el pols i la respiració. A l'arribada dels serveis d'emergències, la van traslladar a l'hospital més proper.

Dos policies nacionals salven una dona que patia un infart a l'estació de metro de Santa Eulàlia
Imatges de la línia 1 del metro de Barcelona (ANC/Jordi Bataller)

Els primers minuts d'un infart són vitals  

Els policies, que van estar supervisats per un infermer i un estudiant d'infermeria que es trobaven al metro, es van haver de rellevar entre ells diverses vegades, ja que les maniobres de reanimació es van allargar més de vint minuts.

Mentrestant, un vigilant de seguretat va apropar fins on era la dona el desfibril·lador extern automàtic (DEA), un dispositiu utilitzat per a aturades cardíaques que administra descàrregues elèctriques controlades. Els agents finalment van decidir utilitzar l'aparell, seguint les instruccions d'ús, perquè la dona continuava sense constants vitals.

El responsable del servei d'emergències assegura que aquesta actuació, que va permetre mantenir amb vida la dona els primers moments, va ser vital, ja que a més d'augmentar el percentatge de probabilitat de sobreviure també redueix el risc de possibles seqüeles.

La dona va estar tres setmanes hospitalitzada i ara continua la recuperació al seu domicili.

 

ARXIVAT A:
SalutPolicia NacionalMetro
Anar al contingut