L'operació està condicionada al fet que sigui acceptada pel 50% del dispers accionariat del Sabadell

El Sabadell acusa el BBVA de donar dades incompletes i diu que això pot afectar els mercats

La primera resposta oficial a l'opa hostil se centra, sobretot, en la forma com s'ha comunicat l'operació

Redacció/AgènciesActualitzat

El Banc Sabadell ha reaccionat a l'oferta d'OPA hostil per part del BBVA. De moment, és una resposta centrada, sobretot, a denunciar la forma com s'ha comunicat l'operació.

El Sabadell considera que el BBVA ha donat dades incompletes en la seva presentació davant d'analistes i en la roda de premsa posterior. I ha volgut fer constar la seva queixa enviant a última hora de la nit d'aquest dijous un escrit a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En un breu comunicat, el banc diu que la documentació i la informació aportada pel BBVA aquest dijous vulneren el règim d'opes i que les dades que introdueixen poden afectar la informació de què disposen els inversors.

La nota del Sabadell, signada pel secretari general Gonzalo Barettino, no aclareix de quines dades es tracta, però també es refereix a la presentació en anglès difosa sobre l'operació, a una nota de premsa i a la conferència celebrada amb analistes i inversors, en què posteriorment s'ha obert un torn de preguntes.

En opinió del Sabadell, la documentació esmentada (no incorporada a l'anunci) així com la informació proporcionada a la reunió vulneren l'article 32.1 del Reial decret 1066/2007, de 27 de juliol, sobre el règim de les ofertes públiques d'adquisició de valors.

A més, "introdueixen dades incompletes que poden afectar el mercat".

Per tot plegat, el banc diu que trasllada aquesta "circumstància" a la CNMV per tal que "el mercat compti amb informació completa i transparent i es garanteixi un procés ordenat i correcte".

Un dia llarg

Aquesta comunicació té lloc després d'un llarg dia en què els mercats han obert amb la notícia que, després del rebuig de l'oferta amistosa inicial per integrar el Banc Sabadell, el BBVA havia decidit llançar una opa hostil per intentar absorbir el banc català.

Aquesta iniciativa ha tingut una resposta gairebé immediata per part del govern espanyol, que ha dit que rebutja l'operació i ha advertit que hi té la darrera paraula.

El preu proposat pel BBVA és igual que el que va oferir el 30 d'abril passat: un canvi de 4,83 accions del català per una del BBVA, que valora l'entitat en 11.530 milions d'euros.

L'operació, que està condicionada al fet que sigui acceptada pel 50% del dispers accionariat del Sabadell, ha estat ràpidament rebutjada per l'entitat presidida per Josep Oliu, que assegura que infravalora "significativament" l'entitat, amb una capitalització borsària que ronda els 10.000 milions, així com la seva capacitat de créixer en solitari.

La Borsa espanyola ha reaccionat aquest dijous a l'opa hostil, no inèdita però inusual a Espanya, amb una caiguda del 0,92% al seu principal indicador, l'IBEX-35, que li ha fet perdre els 11.100 punts per les baixades del sector bancari, especialment del BBVA, que ha caigut un 6,71 %, la patacada més gran de tot l'IBEX, en contrast amb el Sabadell, que ha recuperat un 3,17 %.

ARXIVAT A:
BancaEmpresa
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut