Els candidats aprofiten l'1 de Maig per explicar propostes sobre ocupació i mercat laboral

La manifestació del Dia del Treball ha marcat l'agenda i el discurs dels partits polítics en el tercer dia de campanya electoral, amb l'aparició per sorpresa de Sánchez a Barcelona

RedaccióActualitzat

ERC ha intensificat la seva campanya per al 12M coincidint amb el Primer de Maig. A banda de participar en la manifestació del dia del treballador, també ha organitzat una trobada per parlar de drets socials. Una de les seves banderes aquesta campanya, on defensen la feina feta des del govern.

En la manifestació també han coincidit el PSC i els Comuns. Per part dels socialistes, Salvador Illa ha promès més participació per als que avui surten al carrer i la cogovernança dels agents socials i els sindicats, per millorar el finançament i fer més eficients els serveis públics.

Les declaracions d'Illa han coincidit amb la participació per sorpresa del president espanyol, Pedro Sánchez, a la Feria de Abril de Barcelona, en la seva primera reaparició pública des que va anunciar la decisió sobre el seu futur polític després d'una setmana de reflexió. 

Per la seva banda, Jéssica Albiach veu en les eleccions del 12M l'oportunitat de reduir la jornada laboral i deixar de dependre de Madrid, fent menció especial a un departament de Treball més autònom amb polítiques actives d'ocupació que no depenguin del Ministeri de Treball.

La CUP no ha fet avui cap miting i ha participat en la manifestació de l'1 de maig per Taula Sindical de Catalunya, que conformen sindicats alternatius als majoritaris. La candidata, Laia Estrada, considera que cal repartir la feina i la riquesa. I per aconseguir-ho, els anticapitalistes proposen controlar els preus de venda dels aliments, apujar considerablement el salari mínim interporofessional i reduir les hores de jornada laboral.

Junts també ha participat en els actes de manifestació de l'1 de Maig. Ha estat el mateix dia en què Puigdemont ha reaparegut en campanya i ha parlat de la decisió de Sánchez, que ha qualificat de farsa. També ha criticat la regeneració democràtica que reclama el PSOE. 

Carlos Carrizosa ha presentat un documental amb diversos ciutadans que van arribar a Catalunya fa uns anys i que diuen que s'han sentit tractats com a ciutadans de segona. Ha acusat els convocants de la mobilització del Dia del Treball, els sindicats CCOO i UGT, d'actuar com a instruments del nacionalisme que deixen abandonats els treballadors que reivindiquen la seva igualtat a Catalunya. 

Malgrat que el Banc d'Espanya diu que per l'economia calen més migrants, avui Vox ha tornat a culpar la immigració pels problemes dels treballadors. Han declarat que la immigració il·legal, segons ells promoguda pel socialisme i el separatisme, és un problema de seguretat i economia. 

Fora del marc de l'1 de maig, el PP ha carregat contra la immersió lingüística a Catalunya. Un model que -insisteix-  no funciona, arribant a titllar-la de fracàs. Segons el PP, l'ús social del català baixa perquè, diuen, es vol imposar a través de sancions o s'identifica amb un projecte polític concret. 

ARXIVAT A:
JuntsERCPPComunsCsPSCVoxEleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut