Funcionaris de presons es concentren a les portes de la presó de Ponent
Demanen cessaments arran la mort de la cuinera de Mas d'Enric (3Cat)

La presó de Mas d'Enric apartarà de la cuina els presos condemnats per delictes violents

Aquesta mesura ja es va aplicar la setmana passada a les presons de Lledoners i Ponent

RedaccióActualitzat

El centre penitenciari de Mas d'Enric apartarà una quinzena de presos --condemnats per delictes violents-- de la cuina, on treballen. Aquesta mesura ja es va aplicar la setmana passada a les presons de Lledoners i Ponent, i s'ha decidit tres setmanes després de l'assassinat de la cuinera de Mas Enric a mans d'un intern del centre que després es va suïcidar.

El sindicat CSIF, majoritari a Mas d'Enric, reclama que aquests canvis no només s'han de fer a la cuina, sinó també en altres espais com els tallers, i demana la dimissió efectiva del director de la presó.

Concentració a les portes de la presó Mas d'Enric, al Catllar, el març passat (ACN/Neus Bertola)

Funcionaris de presons es concentren a les portes de la presó de Ponent

Aquest divendres, desenes de treballadors de la presó de Ponent s'han concentrat des de les cinc del matí a les portes del centre penitenciari per reclamar més seguretat i canvis en l'actual model penitenciari.

Els treballadors no han aconseguit bloquejar l'accés al centre penitenciari perquè la Brimo ho ha impedit, ja que acordonava l'entrada per garantir l'entrada i sortida de treballadors. El canvi de torn s'ha fet amb normalitat, i seguidament els treballadors han finalitzat la protesta.

Funcionaris de presons es concentren a les portes de la presó de Ponent
La protesta coincideix amb les negociacions entre sindicats i conselleria (3Cat)

La concentració s'emmarca en la crisi oberta arran de la mort d'una cuinera a mans d'un intern a la presó de Mas d'Enric el 13 de març, i ha volgut mostrar el seu malestar perquè les negociacions entre els sindicats i el Departament de Justícia "no avancen".

Aquest dijous ha tingut lloc una primera reunió tècnica del grup de treball mixt sobre seguretat que ha acabat amb poques concrecions. Segons els funcionaris, "la reunió no ha anat bé" i han criticat que les mesures que proposa la Generalitat no són immediates ni concretes davant la situació de provisionalitat del govern a les portes de les eleccions del 12 de maig.

De fet, dos sindicats van abandonar la taula de negociació. Exigeixen que se'ls permeti l'ús d'aerosols de gas pebre per reduir presos violents i insisteixen a demanar cessaments.

Funcionaris de presons es concentren a les portes de la presó de Ponent
Treballadors a les portes de la presó de Ponent (ACN/Cedida pels treballadors)

Bloqueig dels accessos a Brians 1 i 2

Aquest dijous, un grup de funcionaris crítics amb els sindicats han bloquejat durant dues hores i mitja els accessos de Brians 1 i 2 a Sant Esteve Sesrovires. Els protestants asseguren que no se senten representats en aquesta negociació, perquè els sindicats han actuat de manera unilateral i sense consultar la plantilla, que marca una clara línia vermella: la dimissió de la consellera Gemma Ubasart i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

Els treballadors han convocat vagues per al 26 d'abril i l'11 de maig. La setmana que ve participaran en una concentració a Madrid amb funcionaris de tot l'estat per reclamar més seguretat a les presons.

 

ARXIVAT A:
Presons
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut