La candidata de la CUP, Laia Estrada, en l'acte de presentació de les llistes
Laia Estrada (ACN/Nico Tomás)

Laia Estrada, candidata de la CUP per al 12M: "És un plebiscit entre dos models de país"

La CUP també ha ratificat Sergi Saladié com a cap de llista per Tarragona, Dani Cornellà per Girona i Bernat Lavaquiol per Lleida

RedaccióActualitzat

La CUP ha ratificat Laia Estrada com a cap de llista per Barcelona en les eleccions al Parlament del 12 de maig, que plantegen com "un plebiscit entre dos models de país".

"Es decideix si la política catalana continua sent subsidiària de les taules de diàleg i dels intercanvis de cromos entre els diferents governs, o si es pren la iniciativa política per desplegar una agenda social pròpia i de país d'acord amb les necessitats de la majoria social", ha afirmat Estrada en l'acte de presentació de les llistes, aquest dimecres.

"Hem vist un govern d'Aragonès que ha estat seguint fil per randa les prioritats dels grans empresaris i el PSC qui ha estat marcant el ritme de tota la legislatura", ha afegit.

La cap de llista per Barcelona, ara diputada al Parlament per Tarragona, havia guanyat la consulta interna de la CUP celebrada aquest cap de setmana, davant la proposta encapçalada per Laure Vega, que és la número 2. Les segueixen Pilar Castillejo, Xavier Pellicer, David Caño i Mar Ampurdanès.

Un procés de confecció de llistes en què han participat, segons el partit, més de 900 militants i que ha conclòs amb l'elecció també de Sergi Saladié per Tarragona, Dani Cornellà per Girona i Bernat Lavaquiol per Lleida.

Com Estrada, la veu al Parlament en contra del Hard Rock, tots els candidats de la CUP estan vinculats a lluites ecologistes i socials.

Laia Estrada també ha avançat que tots ells sortiran a defensar un model "que garanteix drets i condicions de vida dignes" i que "posi el benestar de la gent treballadora al centre"; davant l'actual que, segons ella, està "basat en el negacionisme climàtic, a precaritzar la majoria, a destruir el territori i en polítiques dependents de l'Estat".

 

 

ARXIVAT A:
CUPEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut