Madonna ha fet ballar el públic més de dues hores (Reuters/Pilar Olivares)

Madonna converteix la platja de Copacabana en la pista de ball més gran del món

La reina del pop ha tancat la gira "Celebration", de commemoració dels seus 40 anys de carrera, amb un concert gratuït a la coneguda platja de Rio de Janeiro

RedaccióActualitzat

"Rio, som aquí, al lloc més bonic del món, amb el mar, les muntanyes, Jesús..."

Així ha començat Madonna el concert més multitudinari de la seva història, dalt d'un escenari de més de 800 metres quadrats construït sobre la platja de Copacabana, a Rio de Janeiro, al Brasil.

Els fans s'han rendit a la reina del pop (Reuters/Pilar Olivares)

Un concert gratuït que ha estat el colofó de la gira "Celebration", que va arrencar a Londres el 15 d'octubre i ha portat 80 concerts a Europa, l'Amèrica del Nord i Mèxic, amb què ha commemorat 40 anys de carrera.

Una gira que al novembre va portar Madonna dos dies al Palau Sant Jordi de Barcelona, el segon dels quals amb aparició sorpresa de l'actriu catalana Úrsula Corberó.

Madonna, en un moment de l'actuació (Reuters/Pilar Olivares)

Els fans que han pogut veure la reina del pop de més a prop feia gairebé 12 hores que havien agafat lloc. En total, a la sorra i al passeig marítim, plens a vessar, es calcula que s'hi han aplegat 1,6 milions de persones.

No hi ha xifra oficial, però Madonna hauria superat lleugerament el milió i mig de persones reunides el 2006 per seguir el concert dels Rolling Stones.

Una desena de pantalles gegants han permès seguir el concert (Reuters/Ricardo Moraes)

Alguns carioques han seguit el concert des de barques i iots i des dels apartaments a tocar de la platja. 

Barques Barques i iots també han servit per sentir Madonna (Reuters/Ricardo Moraes)
Alguns carioques han seguit el concert des dels edificis veïns (Reuters/Lucas Landau)

Madonna ha mobilitzat un públic majoritàriament femení i del col·lectiu LGBTIQ+, que no ha parat de ballar durant les més de dues hores de concert, en què s'han succeït els grans èxits de quatre dècades i els canvis de vestuari, incloent-hi la samarreta de la selecció brasilera de futbol. 

Se l'ha posada per cantar "La isla bonita" al costat de la drag queen Pabllo Vittar, estrella pop brasilera, i d'un grup de nens percussionistes d'una escola de samba.

Dos fans seguint el concert (Reuters/Lucas Landau)

En altres moments del concert s'ha vestit amb els colors groc i verd de la bandera del Brasil, que també lluïa a les ungles.

La cantant Anitta, únic artista del Brasil amb qui ha gravat una cançó, l'ha acompanyada per cantar "Vogue".

Madonna ha actuat sobre un escenari de més de 800 metres quadrats (Reuters/Ricardo Moraes)

Més enllà de l'escenari, el concert es podia seguir per una desena de pantalles gegants verticals que també han mostrat imatges de personalitats brasileres com Paulo Freire, la futbolista Marta, la regidora Marielle Franco i el líder indígena Raoni.

Els canvis de vestuari han estat una constant (Reuters/Pilar Olivares)

Madonna ha arribat a l'escenari directament des de l'hotel Copacabana Palace, allotjament l'habitual de les estrelles de Hollywood i del pop, a través d'una passarel·la construïda expressament per a l'ocasió.

Una fan vestida de núvia (Reuters/Lucas Landau)
La icònica cotilla cònica no ha faltat entre el públic (Reuters/Lucas Landau)

Ho ha fet amb gairebé una hora de retard, cap a les 22.35, hora local (les 3.35 de la matinada a Catalunya), però l'espera ha estat amenitzada amb l'actuació de DJs, els primers a convertir Copacabana en "la pista de ball més gran del món", en paraules del nord-americà Diplo.

La presentació del concert ha anat a càrrec de Bob The Drag Queen, que ha cantat "It's a celebration" vestida com a Maria Antonieta, tal com Madonna va presentar "Vogue" als premis MTV l'any 1990.

Madonna ha obert el concert vestida de fosc (Reuters/Pilar Olivares)

Madonna ha obert la seva actuació amb "Nothing Really Matters", tot un himne a la resiliència. 

La temperatura, aleshores, era d'uns 27 graus, que a la tarda havien arribat fins al 30. Per evitar problemes amb la calor s'han repartit ampolles d'aigua de franc i els Bombers han ruixat la multitud que ja omplia la platja.

Els ventalls han ajudat a passar la calor (Reuters/Lucas Landau)

Pel que fa a la seguretat, Rio de Janeiro ha posat en marxa un operatiu semblant al de la nit de Cap d'Any, amb 3.000 policies desplegats pels carrers del barri de Copacabana, on la delinqüència és habitual, que ha quedat tallat al trànsit cinc hores abans.

El governs de la ciutat i l'estat de Rio de Janeiro han aportat 20 milions de reals (més de 3,6 milions d'euros) a l'organització del concert, també finançat amb espònsors, que es calcula que ha generat un benefici d'uns 300 milions de reals (gairebé 55 milions d'euros).

L'escenari estava presidit per grans pantalles (Reuters/Pilar Olivares)

Aquest no és el concert més multitudinari que s'ha fet a Copacabana: ara fa quaranta anys, el 1994, el britànic Rod Stewart va aplegar 3,5 milions de persones, superant els 3 milions que un any abans havien seguit el concert del brasiler Jorge Ben.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut