Vehicles dels Mossos d'Esquadra als accesos de Brians 1 i 2 amb motiu de la protesta dels funcionaris de presons després de la mort de la cuinera de Mas d'Enric

Més polsadors d'emergència: funcionaris de presons i Justícia acosten posicions en seguretat

La majoria dels sindicats de presons i tècnics del Departament de Justícia debaten mesures de seguretat després de l'assassinat d'una cuinera de Mas d'Enric

El Departament de Justícia i els sindicats de presons s'han reunit aquest divendres a la conselleria en el marc de la mesa de seguretat després de la darrera trobada, el passat 4 d'abril, en què no hi va haver gaire consens. A la reunió, Justícia ha proposat una trentena de mesures per augmentar la seguretat als centres penitenciaris catalans arran de l'assassinat d'una cuinera de Mas d'Enric a mans d'un reclús.

Algunes d'aquestes mesures són per implementar en breu i d'altres a llarg termini, d'entre les quals destaquen l'augment del nombre de polsadors d'emergència, l'actualització dels protocols d'actuació amb els presos més conflictius, la contractació i formació de més personal, inhibidors de telèfons mòbils i un sistema per evitar que entrin drons als patis de les presons.

La reunió ha durat prop de cinc hores i hi han assistit UGT, CCOO, la Intersindical i IAC-CATAC i, per part del Departament, la direcció d'Afers Penitenciaris. No hi ha acudit el sindicat CSIF, tal com havien anunciat dimarts. Després d'un principi d'entesa, les parts s'emplacen a continuar treballant per concretar millores en la propera trobada, que tindrà lloc, segurament, la setmana vinent.
 

Avanços després de les protestes de dimarts

La reunió que hi havia convocada dimarts per abordar les condicions laborals dels treballadors no es va celebrar perquè els sindicats van plantar el Departament de Justícia. Una vintena de treballadors es va concentrar a les portes del Departament per exigir la dimissió de la consellera, Gemma Ubasart, a qui, diuen, no reconeixen com a interlocutora vàlida per a les negociacions.

A més, els sindicats mantenen la vaga convocada pel 26 d'abril i l'11 de maig. Aquesta vaga coincidiria amb l'inici de la campanya electoral i la jornada de reflexió de les eleccions al Parlament del 12 de maig.
 

 

ARXIVAT A:
Presons
Anar al contingut