L'expresident de la RFEF, Luis Rubiales
Rubiales anirà a judici pel petó no consentit i les coacions a Jennifer Hermoso (EFE / Sergio Pérez)

Rubiales esgota la via del recurs i anirà a judici pel petó no consentit a Jennifer Hermoso

L'Audiència Nacional considera que hi ha indicis dels delictes contra la llibertat sexual i de coaccions, i confirma la decisió de portar-lo a judici

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional confirma la decisió d'enviar Luis Rubiales a judici pel petó no consentit a la jugadora Jennifer Hermoso a la final del Mundial de futbol femení, celebrat a Sydney, a Austràlia el 20 d'agost. El tribunal rebutja els recursos presentats pels quatre acusats.

Així, a més de l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol RFEF), també rebutja els de l'exseleccionador femení Jorge Vilda, l'exdirector esportiu de la selecció Albert Luque i el que era responsable de màrqueting, Rubén Rivera.

En quatre interlocutòries, una per a cada acusat, l'Audiència Nacional considera que els fets encaixarien amb un delicte contra la llibertat sexual i un altre de coaccions.

El tribunal indica que les conseqüències jurídiques "del petó i del constrenyiment no poden ser objecte de valoració en aquest moment" i adverteix els recurrents que no poden pretendre en aquest tràmit processal, "confrontar les declaracions com si es tractés del judici oral". Per la qual cosa, indica que els fets i les proves s'han de confrontar en el judici oral i no a la instrucció.

La sala dona llum verda perquè Rubiales i els altres tres investigats siguin jutjats, esgotant així les possibilitats de recurs per evitar seure al banc dels acusats.

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a Rubiales per les acusacions d'agressió sexual i coaccions, i per als altres tres processats, un any i mig de presó a cadascun per coaccions.

A més de la pena de presó, la també fiscal demana per a Rubiales inhabilitació per treballar en l'àmbit esportiu durant el temps de condemna, dos anys de llibertat vigilada i la prohibició de comunicar-se amb la jugadora i acostar-s'hi a menys de 200 metres durant quatre anys.

Així mateix, reclama que indemnitzi Hermoso amb 50.000 euros; la mateixa quantitat que reclama als altres tres acusats, encara que, si escau, de manera conjunta i solidària.

Rubiales també està investigat en una altra causa per corrupció quan era president de la Federació. L'expresident de la RFEF va ser detingut a principis de mes quan tornava de la República Dominicana, i deixat en llibertat després de notificar-li que l'investiguen per corrupció.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaMasclisme Audiència NacionalLuis Rubiales
Anar al contingut